24 martie 2023
5.1 C
Bacău

Plata despăgubirilor pentru beneficiarii asigurării obligatorii, garantată chiar și în cazul intrării în faliment a distribuitorilor de polițe”

HomeActualitatePlata despăgubirilor pentru beneficiarii asigurării obligatorii, garantată chiar și în cazul intrării în faliment a distribuitorilor de polițe"

Plata despăgubirilor pentru beneficiarii asigurării obligatorii, garantată chiar și în cazul intrării în faliment a distribuitorilor de polițe”

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a adus clarificări în legătură cu falimentul unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), asigurând publicul că valabilitatea poliței și plata daunelor nu vor fi afectate.

Conform declarațiilor Directorului General al PAID, Nicoleta Radu, asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este gestionată de către PAID și este distribuită de alte entități, ceea ce înseamnă că PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței.PAID are stabilitate financiară și deține cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în valoare de un miliard de euro. În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va trimite constatatori spre beneficiari în cazul în care distribuitorul poliței nu va fi în măsură să gestioneze situația.

Pentru a evita sincope în soluționarea daunelor, compania a pus la dispoziția publicului un număr scurt apelabil non-stop din orice rețea.

În prezent, peste 1,9 milioane de locuințe sunt asigurate prin polița obligatorie împotriva dezastrelor naturale, iar aceasta poate fi contractată direct pe site-ul paidromania.ro, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurări. PAID este o societate de asigurare-reasigurare cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință. Aceasta administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren.

Regenerate response

Alte titluri
Alte titluri

Ora Pământului, o nouă provocare

. Mai mult de 8.000 de oraşe din 195...

Medalie de Aur pentru elevii de la Ferdinand I

Echipa FDP-Drone, formată din George-Marian Spulber și Tudor-Gabriel Mutică,...

De ce se blochează benzile de circulație?

În Bacău, există o necesitate urgentă de a crea...

Opinii
Opinii

Ultimele știri