30 septembrie 2022
12.1 C
Bacău

Plase ilegale pe Lacul Dărmănești. Peștii au fost redați mediului natural de jandarmii băcăuani VIDEO

.

HomeActualitatePlase ilegale pe Lacul Dărmănești. Peștii au fost redați mediului natural de...

Ieri după-amiază, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, aflat în misiune de patrulare în zona Valea Uzului din Dărmănești, a observat pe luciul apei lacului de acumulare Poiana Uzului mai multe plute de culoare roșie, ce păreau a susține plase de pescuit ilegale.

Jandarmii au luat legătura cu reprezentanții Filialei A.J.V.P.S din Comănești, care, cu ajutorul unei bărci și cu sprijinul jandarmilor, au reușit să scoată plasele de pescuit de tip monofilament interzise de legislația în vigoare, în care se aflau pești de diferite dimensiuni.



Cantitatea de peste 30 de kilograme de pești prinși în plase a fost redată mediului natural.
Jandarmii băcăuani acordă o atenție deosebită protejării habitatelor piscicole și acționează, independent sau în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu, pentru conservarea și exploatarea sustenabilă a resurselor acvatice vii.

Recomandăm tuturor iubitorilor pescuitului să respecte prevederile legale în vigoare care reglementează pescuitul și acvacultura.

Pescarilor care apelează la metode ilegale, le reamintim că folosirea plaselor de tip monofilament este infracțiune și se pedepsește conform legii.

Alte titluri
Alte titluri

Fotbal/ Liga a III-a: Unii cu prima șansă, alții cu a doua

În acest weekend se dispută etapa a șasea a...

Judo/ Memorialul „Aurel Cîmpeanu”: Confirmări și speranțe

Dublă medaliată cu aur la CN Ne-waza și Cupa...

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Deplasare la București

În runda a șasea a Ligii Zimbrilor, CSM Bacău...

Alocație de stat mai mare, pentru copii

Copiii și tinerii cu vârsta de până în 18...

Opinii
Opinii

Găsim și noi o Georgeta Pepene în 2024?

Victoria partidului Fratelli d'Italia la alegerile din Peninsulă a stârnit o fremătare europeană ce a devenit isterie românească din cauza propagandei tâmpite și a...

Ultrascurte

Ceva îmi spune că deschiderea din WW3 va fi similară cu cea din WW2. Că pe polonezi îi mănâncă undeva și, împinși de americani,...

Ultimele știri