La finele săptămânii trecute, reprezentanți ai municipalității și ai ONG-urilor implicate în proiectul “Capitala Tineretului” s-au reunit pentru a pune la punct o strategie pe baza căreia întreaga comunitate să beneficieze de avantajele și oportunitățile generate de acest proiect național.

În cadrul unei întrevederi care a avut loc la Primăria Bacău, s-a discutat despre modul în care se va gestiona acest titlu – prin intermediul unei Federații a tinerilor care va fi înființată în perioada următoare.

Primarul Cosmin Necula a promis că municipalitatea va aloca o finanțare în valoare de două milioane de lei, ceea ce ar însemna, potrivit lui Cristian Ghingheș, unul dintre artizanii proiectului, circa jumătate din suma pe care o acordă anual Ministerul Tineretului pentru finanțarea programelor în toată țara.

Alte 1,5 milioane vor fi acordate sub forma unei investiții în realizarea unui Centru pentru Tineret, care, dacă nu se decide altfel, ar putea fi realizat prin transformarea fostului cinema Orizont.

Evenimentele din cadrul “Capitalei Tineretului” vor debuta pe 2 mai, printr-o ceremonie de predare a ștafetei de către municipiul Timișoara, cel care a deținut acest titlu anul trecut.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Poate doar cu acest eveniment se mai poate mișca ceva în acest oraș.
  De altfel este un oraș mort. Mort de tot. A murit, încet și sigur, odată cu moartea lui Sechelariu D-tru.
  PS.
  Nu sunt PSD-ist și nici un fan D-tru Sechelariu.

 2. In aceasta capitala a tineretului sper ca nu o sa mai vedem haite de caini pe strazile orasului ( ieri erau in deplasare chiar in zona in care sta unul din viceprimarii orasului o haita de 12 maidanezi care alergau dupa o catea in calduri )! nu o sa mai vedem aurolaci plini de mizerie cersind ! sper ca in acele zile sa avem apa la robinete !

 3. Este de urmarit cum in acest an se va putea transforma Cinematograful Orizont care este o ruina cu pericol de colaps in Centrul pentru Tineret. Numai intocmirea documentatiilor necesare pentru aceasta transformare – expertiza tehnica, audit energetic, DALI, documentatii de avize(si scenariu de siguranta la foc, etc), proiect de executie vor dura cel putin 4 luni si apoi executia. Facem planuri irealizabile intr-un timp asa de scurt.

  • Este adevarat suna bine dar trebuie sa fim constienti ca realizarea acestui obiectiv necesita bani si timp. Suna bine si Sala polivalenta, Modernizarea Stadionului Municipal etc.

LĂSAȚI UN MESAJ