Pentru Cosmin Necula, candidatul PSD la funcția de primar al Bacăului, beneficiarii activităților sportive trebuie să fie în primul rând copiii. Acesta susține că investiția în sport înseamnă în primul rând investiție în sănătatea copiilor din municipiul Bacău.

,,În domeniul Sport există două direcții majore în care municipalitatea poate acționa cu succes: încurajarea și finanțarea dezvoltării de centre de excelență pentru copii și juniori, în ramurile sportive de tradiție pentru Bacău; respectiv, modernizarea bazelor sportive existente și aducerea lor la standarde europene. Investind în centrele de copii și juniori realizăm două obiective – ne menținem copiii sănătoși, departe de preocupări păguboase pentru ei și, în același timp, asigurăm o bază de selecție pentru echipele ce activează în sporturile care au consacrat în timp municipiul Bacău”, arată Cosmin Necula în programul său.

Potrivit lui Necula în ultimii 12 ani, administrația PNL a transformat sportul într-un mijloc de fraudare a bugetului local. ,,Asociații fără sportivi au primit sute de mii de euro din bugetul local, s-a furat cu handbalul, s-a furat cu fotbalul. Voi pune punct acestor practici păguboase și care n-au condus la performanță în sport.”

PUBLICITATE

În ceea ce privește modernizarea bazelor sportive existente, candidatul PSD își propune să demareze un plan de reabilitare a Stadionului Municipal din Bacău.

,,După 12 ani de administrație PNL, Stadionul Municipal a ajuns o adevărată ruină. Cuvântul de ordine este menținerea cheltuielilor cu modernizarea în limite rezonabile, astfel încât reabilitarea stadionului să nu devină un șantier etern, așa cum este Spitalul Municipal, și care să înghită zeci de milioane de euro. Stadionul are nevoie de o expertizare tehnică urgentă. Aceasta ne va arăta care este soluția optimă pentru reabilitarea arenei și costurile de implementare a acesteia. Nu trebuie să uităm că arena sportivă nu e doar pentru fotbal, ci și pentru atletism, atât pentru cel de performanță, cât și pentru oamenii simpli ce veneau să alerge. Să nu uităm că școala atletismului este întâlnită în pregătirea tuturor disciplinelor sportive.”, arată Necula în planul său pentru Bacău.

PUBLICAT LA COMANDA PSD, CUI 21160002


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.