-pubele și mașini noi, un nou schimb de muncitori și monitorizarea din partea poliției locale sunt principalii piloni ai programului stabilit de comun acord între municipalitate și operatorul de salubritate

Municipalitatea băcăuană susține că este pe cale să rezolve problema deșeurilor menajere din oraș, după discuții cu operatorul de salubritate, SOMA.

Edilii spun că firma care ridică gunoiul din oraș și-a arătat disponibilitatea pentru implementarea unui program care să aibă ca rezultat îmbunătățirea modului de salubrizare a Bacăului. SOMA va aduce containere noi, va monta noi sisteme de pubele, va aduce și mașini noi de salubrizare, operând încă un schimb.

“Sunt plăcut surprins de răspunsul pozitiv al celor de la SOMA”, a declarat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

“Lucrăm la o nouă etapă a relației noastre de colaborare și am încredere că, în scurt timp, vom ajunge la o stare de normalitate în acest domeniu. Este multă muncă, mai sunt multe de îndreptat, dar cred că operatorul de salubritate se va ține de cuvânt și nu vor mai există probleme cu colectarea deșeurilor”.

Strada Ardealului; înainte și după schimbarea pubelelor

Peste 100 de pubele noi vor fi aduse la punctele de colectare a deșeurilor, în 20 de locații, pentru a înlocui containerele deteriorate.

Punctele în care urmează să fie înlocuite containerele defecte (30 august -7 septembrie)

– Mărășești 9 (Spicul) – 7 bucăți
– Pictor Aman 22 (Piață Zimbru) – 4 bucăți
– Orizontului 2 – 4 bucăți
– ANL Letea 46 – 2 bucăți
– Războieni 7 (Farmacia 1) – 6 bucăți
– Mioriței 78 – 3 bucăți

Alte articole