Consiliul Local a aprobat astăzi conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Bacău, post-mortem, pilotului Voicu Ionuț Șocae, decedat în misiune de salvare la data de 2 iunie 2016.

“Cu adâncă emoție, am înmânat cheia orașului soției și copilului lui Voicu Ionuț, păstrând vie memoria tânărului pilot căzut la datorie împreună cu alți 3 colegi salvatori”.
Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau

Din 2004, după absolvirea Școlii de Aplicație a Forțelor Aeriene „Aurel Vlaicu” – Boboc (Buzău), Voicu Șocae și-a început activitatea la ca pilot de elicopter la Baza Aeriană 95 Bacău.

Călăuzit de sentimentul datoriei și de altruism, începând cu 2011, tânărul pilot a optat pentru un singur tip de misiune de zbor, misiunea umanitară, dedicându-și viața zborurilor de salvare în cadrul Punctului de Operare Aeromedicală Iași.

Patru persoane au decedat pe 2 iunie 2016 în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova. La bordul elicopterului se afla un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic și asistent.

Elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești pentru a transporta și monitoriza un pacient, internat în spitalul raional.

Pe parcursul zborului, pacienta — o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută — a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași.

Conform MAI, misiunea de joi era al 12-lea zbor al elicopterului în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ