Pilotul din Bacau, bolnav de malarie si internat de 12 zile la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes din Bucuresti, a murit sambata seara, la Terapie Intensiva.

Vasile Bibire avea 46 de ani şi era pilot de încercare la Aerostar SA Bacău şi fondatorul unei şcoli de pilotaj în comuna Mărgineni. El avea avea 810 ore de zbor pe MiG 21, 200 de ore în şcoală şi 620 de ore de zbor pe avioane ultrauşoare.

Pilotul a fost adus, pe 7 iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Capitală, fiind transferat cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean Bacău .

PUBLICITATE

Ca pilot de incercare, a fost in Africa in interes de serviciu si se pare ca s-a infectat in Mozambic, in urma cu ceva timp.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, pilotul de aviaţie a ajuns în stare gravă la unitatea medicală în cursul serii de 6 iulie, după ce a stat acasă cinci zile cu febră şi o stare generală de rău.

FOTO: Razvan Bibire
FOTO: Razvan Bibire

În urma investigaţiilor de specialitate făcute, medicii au constatat că bărbatul avea o insuficienţă hepato-renală şi trombocitopenie, fiind suspect, într-o primă fază, de meningo-encefalită.

Malaria este o boala tropicala, transmisa prin intepatura femelei tântarului Anofel, fiind intâlnita frecvent in Africa, si poate fi deseori confundata cu o gripa, dupa simptome.

FOTO: Razvan Bibire
FOTO: Razvan Bibire

Este al doilea deces din cauza complicatiilor provocate de malarie, in ultimele 2 saptamani la spitalul din Capitala, la pacienti intorsi din tarile africane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ