primarul Cosmin Necula

Piața Centrală din Bacău este ținta unei serii de controale pe care Poliția Locală le face împreună cu Poliția națională și Gruparea Mobilă de Jandarmi. Este vorba despre razii și verificări motivate de numeroasele nereguli semnalate că s-ar întâmpla în acest vast spațiu public.

“Una dintre aceste razii a fost efectuată miercuri, când a fost descoperit un mare clan de florari, care închiriază o hală și plătește doi metri pătrați. Se pare că sunt nereguli și la nivelul administrației piețelor. Chestiuni din acestea cu țigări și telefoane vândute pe la colțuri nu trebuie să mai existe. De ce avem în piață camere de luat vederi care nu funcționează?”, spune primarul Cosmin Necula.

Pe de altă parte, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență a avertizat că majoritatea piețelor din Bacău riscă să fie închise fiindcă nu îndeplinesc unele norme de siguranță.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

  1. Aproape toti vanzatorii din piata centrala,care au certificat de PRODUCATOR,sant false,deoarece locuiesc la bloc,sau sant tigani care inseala si taranii si pe cumparatori,,NIMENI NU VREA SA VADA CE EVAZIUNE FAC ACESTI NEGOSTORI SPOITI,,!!!

  2. Puneti o data ordine in pietele din Bacau ! Sunt pline de tiganime care capuseaza comertul ! In Piata Centrala vezi baragladinele langa pescarie cum fac trafic cu tigari de contrabanda fara nici o jena ! Cei din asa zisa Politie Locala vin iau dreptul si se bat prieteneste pe umeri ,tiganimea care sterpeleste telefoanele dupa care le vand pe la colturi a luat vacanta de primavara ,dar dupa ce se termina controalele apar din nou ! La tarabe vezi baragladinele care habar nu au cum se tine o sapa in mana ,dar se dau mari producatori cu productie de balcon ! Mergeti spre documentare in pietele din orasele civilizate din Ardeal si vedeti cum este organizata o piata agro alimentara ! Peste munti preturile la produsele agroalimentare sunt mai ieftine in ! Acolo nu vedeti baragladine care se dau mari producatori !Dar asta este specificul comertului din asa zisa capitala europeana a tineretului cu haite de maidanezi pe stazile din buricul targului ! Rusine administratiei pietelor ,Rusine primariei !!

    • Aveti mare dreptate!Sunt tigani care se fac ca ar face comert ,,cinstit” ca sa acopere traficul cu tigari , inselaciune , fals si uz de fals ,evaziune etc.Sunt protejati de autoritatile locale , in special de catre directorul pietii care a acumulat o avere imensurabila din spagile pe care le incaseaza.Pe comerciantii cinstiti ia ,,executat “facandu-i in asa fel incat sa fie dati afara din piete , invocand diferite motive imaginare si trimitandu-le amenzi fara ca acestia sa stie despre aceste fapte , etc. etc.

    • De ce pana acum Politia Primariei care are punct in Piata Centrala nu a vazut sau s-a facut ca nu vede pana acum situatia si nu a intervenit riguros in ciuda sesizarilor facute primariei ani la rand asupra comerciantilor speculanti de etnie roma cat si a comertului cu telefoane sau tigari? Pestele de la cap se impute.

  3. Camerele de luat vederi nu functioneaza intentionat, mafia din piata e mana in mana cu mafia din administratie, vreti sa se vada pe camere unde ascund tigarile prin tarabe, prin tablouri electrice, cum ii ia la ture taxatoarea pe babutele din piata care vand branza si ca fac mizerie, cum dispar tuciurii cand vine taxatoarea sa incaseze taxele, cum exista un tigan cu gabarit depasit care stabileste preturile in piata, cum vanzatorii de tigari sunt toata ziua in piata si se duc la masinile parcate fara a plati taxa si mai iau cateva pachete care le vand, ca nu vad ca nici un comerciant de la sectorul firmelor nu elibereaza bon fiscal, ca e plina piata de bisnitari cu certificate false de producator, ca sunt angajati zilieri de la tara ca sa vanda marfa bisnitarului, oamenii crezand ca cumpara de la tarani, cum se vinde aproape numai marfa de import dar scrie ca e romaneasca, cum se cumpara legume si fructe din supermarket si se vand la legatura sau suprapret. Astea se stie, dar complicitatea dintre bisnitari si institutiile statului face ca aceasta mafie sa prospere fara a fi deranjata, si bineinteles protectia nu e gratis. Sau poate chiar dintre cei care vand la piata sunt chiar ai celor care ar trebui sa supravegheze ca evaziunea si celelalte ilegalitati sa nu se petreaca. Sunt in piata firme de multi ani care nu au dat un bon fiscal dar nu ii intreaba nimeni nimic, asta nu e complicitate?

  4. Tot ce s-a scris este adevarat.pietele din oras sant pline de tigani mafioti care nu stiu ce inseamna agricultura ptr ca sant mana in mana cu toae autoritatile mafiote din piete autoritati care niciodata nu si-au facut servciul corect.au averi colosale nu au frica de nimic.eu sper ca primarul si toate autoritatile compentente de care eu am incredere fac tot posibilul sa desfiinteze aceasta mafie din piete sa se faca o curatenie generala.a venit timpul nu se mai poate conrinua asa.Forta d’le PRIMAR toti bacaoanii santem cu dv.va dorim sanatate si mult curaj.ne dati multa speranta in tot.

  5. Sunt tigani care au marfa in piete 365 zile pe an: de la struguri, pepeni, ceapa, usturoi, capsuni, cirese, cartofi, etc. De unde ? Verificati-i ca nu platesc niciun impozit pe terenuri si atunci de unde? Puneti-i sa declare zilnic cantitatile vandute, adunati-le apoi. O sa va spuna ca nu vand nimic.

  6. Si Pol Locală cum sa prospere! Au vile ridicate pe bani din șpăgi. Activitatea serv comercial condus de Mișu Dumbrava nu-si justifica salariile. Prea multe șpăgi si prea multe nereguli. In Piata Sud nu te poți învârti de clanul Fieraru si de alte baragladine care fac legea. Sub nasul Poliției care iese la plimbare doar pentru a mai “ciupi” ceva si nicidecum pentru a aplica sancțiuni. Ce face Consiliul Local si de ce nu sunt dați afara acești polițiști locali pentru neregulile existente când toată responsabilitatea le aparține lor. Pai,statul si implicit Primăria mai mult pierde decât câștiga cu asemenea angajați!Ar trebui sa se autofinanțeze si sa tremure nădragii pe ei dacă nu strâng bani.

LĂSAȚI UN MESAJ