Artistul naiv băcăuan Adrian Doni (Donisanu) deschide a deschis o nouă expoziţie, de data aceasta la Sinagoga Neologă Sion din Oradea, un spaţiu cultural neconvenţional. Expoziţia cu vânzare „Aparenţă şi esenţă” a fost organizată de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din judeţul Bihor şi a avut vernisajul joi, 2 august, ora 17.30.

Pânzele expuse sunt parte dintr-un permanent joc, în care aparenţa este uneori esenţă şi invers. Arta lui Donisanu militează pentru câştigarea constantă, de către artist, a unor noi modalităţi de comunicare cu privitorul, în acord cu perspectivele actuale asupra acestui gen de artă.

Coloristica şi simplitatea ritualică a scenelor decupate din existenţa cotidiană a satului sunt atributele cele mai vizibile ale picturii lui Adrian Donisanu, despre a cărui artă s-a scris prea puţin în ultimul timp. Expoziţia este deschisă până pe 3 septembrie 2018. Informaţiile au fost oferite publicului de Asociaţia Artiştilor Naivi din România.