In cel mult doua saptamâni, locuitoriii cartierului CFR vor avea o mini-piata agricola. Obiectivul, existent deja, dar lasat in paragina vreme de zeci de ani, se afla in plin proces de renovare. „Este vorba de vechile tarabe ramase de pe vremea când aici exista o piata agricola destul de dezvoltata.

Dupa ’90, cladirile au fost privatizate, ramânând doar zona cu tarabele, unde, de zeci de ani, mai vând lactate, in zilele de joi, producatori agricoli veniti din zona Rachitis, comuna Strugari. Va fi o piata volanta, cu caracter temporar, pentru ca nu se poate autoriza fara utilitati”, spune Vasilica Busuioc, seful Directiei Pietelor Bacau.

Piata este renovata si repusa in circuit la cererea locuitorilor zonei care, de multa vreme, si-au dorit sa aiba de unde cumpara produse agricole proaspete. Initial, un intreprinzator din zona s-a aratat dispus sa amenajeze din fonduri proprii o piata agricola, insa a renuntat la scut timp, intrucât proiectul ar fi presupus investitii prea mari, mai ales cu asigurarea utilitatilor (apa curenta, curent electric, canalizare etc.) fara de care nu ar fi primit niciodata aviz din partea autoritatilor sanitare etc.

PUBLICITATE

„Aici, cu vreo 30-40 de ani, era tot piata, dar dupa Revolutie, au venit unii care au inceput sa darâme tot, ca sa-si faca ei magazine. Si asa a ramas. Bine ca o fac, pentru ca oamenii aveau nevoie, mai ales batrânii din cartier. Si mai bine ar fi sa o dezvolte, sa o acopere cumva, fiindca iarna, oamenii stau in frig”, spune Neculai Nita, de 89 de ani, localnic al zonei. „E foarte bine, pentru ca nu s-a mai facut nimic la ea, de când au construit-o.

Ar fi si mai bine daca ar veni taranii sa vânda toata saptamâna. Si nu doar lactate, ci de toate, sa nu mai trecem liniile de cale ferata, ca sa cumparam verdeturi si legume din oras “, spune Jana Decuseara, de 68 de ani, pensionara. Interesant e ca, initial, un constructor, facuse un deviz pentru reabilitarea pietei ce se ridica la peste 40.000 de lei, fara TVA.

In aceste conditii, administratia Directiei Pietelor a decis sa faca lucrarile in regie proprie, disponibilizând in jur de 4.000 de lei (costul materialelor de constructii), manopera fiind asigurata de angajatii proprii. „Dintotdeauna a aratat rau, chiar mai rau decât acum. Mi-ar fi placut sa vin si eu la piata sa iau ceva si sa manânc cu placere. Dar, când vedeai numai gunoaie, nu-ti mai tihnea. Ma duceam in alta parte”, spune Ion Ciobanu, de 88 de ani, locuitor al cartierului CFR. Micro-piata va putea asigura in jur de 30 de locuri pentru valorificarea produselor agricole.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. NOROC CA S-A DUS SCRIPAT IN CARTIER SI A RELANSAT IDEEA PIETEI DE CARTIER…AM VAZUT SI ALTE PROIECTE INTERESANTE PT CARTIER IN ZIARUL INFORMATIA CARTIER CFR ,. INTRODUCEREA DE TRANSPORT PUBLIC,REABILITAREA PASAJLUI PIETONAL DE LA GARA, ASFALTARI DE STRAZI ,STRINGEREA CIINILOR DE PE STRAZI. INTREB ADMINISTRATIA ACTUALA …DE CITE ORI A FOST IN CARTIER IN ULTIMII ANI????? CETATENII SPER SA VADA PE CINE INTERESEAZA IN MOD REAL DE SOARTA LOR…

  2. …dupa zeci de ani ruinile acelei pieti sunt un pic restaurate …doi aborigeni locali toarna niste mese din beton cu roaba si lopata….inca suntem in stadiul de primitivism…

  3. va tremura fundu inainte de alegeri? nu ati facut nimic in ultimii ani in administratie….v-a apucat varuitul de pomi in parc si alte abureli…prosti aia de va voteaza…

  4. Exact cine nu muncește apare în poza și asa poate, poate rămâne șef încă patru ani, ca doar la adus Stavarache, altfel rămânea “un nimeni” la Racaciuni (fostul PDL-ist).

  5. Abureli electorale. Acolo trebuie daramat si construita o piata ca lumea ( cu apa curenta ,spatiu acoperit, cu spatii frigorifice ptr.produse din carne si lactate etc.) tot ce trebuie ptr.o piata moderna.Ce faceti voi acolo este spoiala de doi lei.Ba astia de la primarie, sunteti niste pungasi.

LĂSAȚI UN MESAJ