Lucian Domnica, secretar al comunei Letea Veche pâna in 2013, când a fost demis, s-a prezentat luni, 14 martie, la serviciu, pentru a-si relua functia, ca urmare a câstigarii procesului. Desi notificase Primaria, a gasit incuiata usa fostului sau birou. Domnica a declarat ca va fi nevoit sa revina insotit de un executor judecatoresc, având in vedere refuzul primarului Petru Dochiei de a-l repune in functie.

Edilul afirma, insa, ca nici vorba sa refuze reincadrarea secretarului. De altfel, asa cum el insusi recunoaste, nici nu are incotro deoarece „conducatorul institutiei publice trebuie sa execute benevol sentinta civila.

 

PUBLICITATE

” De altfel, fostul secretar a fost informat, arata Petru Dochiei: „Aceasta intentie de executare benevola a fost exprimata clar in Adresa nr. 2626/10.03.2016, trimisa domnului Domnica Lucian ca raspuns la notificarea acestuia, inregistrata cu nr. 2548/09.03.2016. De la primirea acestei notificari, primarul comunei a dispus calcularea drepturilor salariale ale domnului Domnica Lucian.”

Secretarul va avea computer nou!

Mai mult, angajatii primariei lucreaza cu sârg la pregatirea biroului. „Autoritatea locala incearca punerea in executare cât mai repede a sentintei in cauza, insa, raportat la natura si pretentiile exprimate de catre domnul Domnica, procedura dureaza putin. In acest sens, se amenajeaza un spatiu pentru birou (se zugraveste), s-a achizitionat un computer nou si s-au comandat imprimanta si un telefon fix”, sustine Dochiei.

Asadar, Domnica nu a fost repus in functie pe 14 martie din cauza ca biroul nu era zugravit si nu fusese inlocuit computerul. Secretarul va avea “toate conditiile” pentru a-si putea desfasura activitatea, ne asigura edilul: „Facem mentiunea ca autoritatea locala va respecta intocmai dispozitivul sentintei civile si va oferi functionarului public toate drepturile legale.” La ora aceasta, secretar interimar al comunei este Dana Carmen Babuta.

Dupa ce biroul va fi zugravit, computerul inlocuit si telefonul instalat, iar Lucian Domnica va primi cheile, „Dana Babuta va reveni in functia detinuta anterior, cea de consilier gradul I in compartimentul Registrul Agricol”, ne-a informat Viorel Hotea, administrator public al comunei Letea Veche.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ