Taxe pe sonde

Prezenta in municipiul Moinesti a firmei Petrom a fost o adevarata mana cereasca pentru autoritatile locale. Cu toate acestea, consilierii au intors foaia si au impus societatii o chirie usturatoare pentru terenurile pe care sunt amplasate sondele. Desi Petrom refuza sa alimenteze bugetul primariei cu zeci de miliarde, primarul Viorel Ilie nu forteaza nota. El spera ca prin diplomatie sa obtina ceva mai mult de 2 lei/mp.

De cateva luni, intre Consiliul Local Moinesti si Petrom s-a instituit o stare tensionata, care risca sa raceasca relatiile bune care au fost pana acum intre cele doua parti. Marul discordiei il reprezinta hotararea de CL potrivit careia Petromul trebuie sa plateasca suma de 7 lei pentru fiecare metru patrat de teren aflat in administrarea societatii. aPe terenuri se afla sondele de extractie ale Petrom, explica noul primar al municipiului Moinesti, Viorel Ilie. Hotararea de Consiliu Local a fost luata in luna ianuarie a acestui an. De la bun inceput ea a fost contestata de reprezentantii Petrom. Litigiul nu s-a stins nici acum, dar incercam sa-i dam de capat”. Reprezentantii Petrom au depus o cerere in anulare a hotararii CL in cauza, insa autoritatile locale ar dori ca aceasta sa ramana in forma actuala. Au si motive intemeiate, pentru ca daca hotararea este respectata, atunci Petrom ar alimenta bugetul Primariei Moinesti cu zeci de miliarde de lei vechi. Desi au nevoie de bani ca de aer, autoritatile locale din Moinesti nici nu vor sa strice relatiile cu Petrom, mai ales ca au avut si inca au de castigat ca urmare a prezentei societatii in acest colt de tara. aI-am invitat la o prima runda de negocieri, insa nu am ajuns la un rezultat favorabil. Zilele acestea voi avea o intalnire cu responsabilul zonei si sper sa perceapa situatia exact asa cum este in realitate. Ne dorim sa stingem litigiul cu Petrom cat mai amiabil cu putinta pentru ca avem prea multe proiecte comune”, mai spune primarul Ilie.

Manusi de catifea pentru Petrom

Luna trecuta, sase familii nevoiase din Moinesti s-au mutat in case noi, in timp ce alte 60 de locuinte din judetul Bacau au fost renovate. Proiectul aConstruim pentru viitor” face parte din platforma de responsabilitate sociala a companiei Petrom, aRespect pentru viitor”, si toata lumea este de acord ca prin implicarea societatii in astfel de actiuni umanitare nu are de castigat decat comunitatea. aAvem un proiect prin care vrem sa implicam Petromul si in problema de infrastructura. Cu ajutorul partenerului nostru traditional poate vom reusi sa reabilitam si soseaua care leaga cartierul Lucacesti de comuna Zemesa, spune primarul din Moinesti, Viorel Ilie. Cum problema chiriei e destul de spinoasa, autoritatile moinestene au toate motivele sa-si puna manusile de catifea atunci cand vine vorba de Petrom. Scris de Lili AdochiteiPUBLICITATE