14 aprilie 2024
ActualitatePetre Vlase, cetățean de onoare, post-mortem, al județului Bacău

Petre Vlase, cetățean de onoare, post-mortem, al județului Bacău

Aseară, în cadrul spectacolului organizat la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, președintele CJ a acordat distincția de cetățean de onoare, post-mortem, domnului Petre Vlase.

“Împreună cu Ansamblul Busuiocul și un număr impresionant de băcăuani, am prefațat, în această seară, Ziua Națională a României, prin concertul devenit deja tradiție- 1 Decembrie, Ziua Sfântă a Unirii.

Ca de fiecare dată, Busuiocul a oferit o seară memorabilă publicului! Bacăul se mândrește cu acest ansamblu care reușește de zeci de ani să pună în scenă adevărate regale folclorice.Datorăm acest lucru unui OM care nu mai este printre noi, ce a avut o carismă și o vitalitate extraordinare! Regretatul PETRE VLASE și-a dedicat întreaga viață descoperirii, conservării și promovării tradițiilor populare ale județului. Numele domniei sale a devenit sinonim cu cel al Ansamblului Busuiocul care s-a dovedit a fi, în timp, cel mai bun ambasador al folclorului băcăuan în țară și peste hotare”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Petre Vlase a condus, cu o dedicare și energie rar întâlnite, activitatea Ansamblului, pe parcursul a zeci de ani, implicându-se în toate etapele artistice, organizatorice, manageriale și mergând până la identificarea sa totală cu ansamblul. Cine spunea Petre Vlase, spunea Ansamblul Busuiocul.

“Fiecare dintre noi, cei care am avut privilegiul de a-l cunoaște, ne-am bucurat de optimismul, veselia și încrederea pe care le transmitea.
Mari artiști ai muzicii populare au făcut primii pași pe scenă sub privirea maestrului Vlase. Tinere talente și-au găsit drumul artistic datorită îndrumării sale.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care, cu deosebită onoare, am oferit, în numele instituției pe care o conduc- Consiliul Județean Bacău, distincția de cetățean de onoare, post-mortem, domnului Petre Vlase, în semn de aleasă prețuire și omagiu pentru contribuția inestimabilă adusă conservării și promovării folclorului românesc, a portului și cântului popular băcăuan.

Voi susține constant atât activitatea Ansamblului Busuiocul cât și orice inițiativă menită să bucure sufletul băcăuanilor și să îi păstreze aproape de autenticitatea folclorului. Astfel, ne vom dovedi recunoștința pentru imensa moștenire culturală pe care Petre Vlase ne-a lăsat-o”, a mai declarat Valentin Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri