Luna decembrie devine luna controalelor pentru comisarii Protectiei Consumatorilor Bacau, stiut fiind ca, in aceasta perioada, comerciantii incearca sa vânda orice, in orice conditii, numai sa scoata profit.

Prin urmare, in aceste zile, intrucât ne aflam in post si multi dintre bacauani consuma peste si preparate din peste, s-au intensificat controalele la magazinele care valorifica aceste produse. Interesant e ca, dintre cei 14 operatori economici controlati de Protectia Consumatorilor, toti au fost gasiti in neregula.

Din cantitatea totala de 257 kilograme controlata, in valoare de 2.164 lei, aproape doua treimi – 186 kg. – era cu abateri, fapt ce, fireste, a atras sanctiuni in sarcina tuturor celor 14 comercianti controlati.

PUBLICITATE

„Au fost aplicate 8 amenzi in valoare totala de 17.000 de lei si 6 avertismente. In plus, au fost retrase definitiv de la comercializare 6 kilograme de peste congelat, iar o cantitate de 10 kilograme de peste congelat a fost oprita temporar de la comercializare. Masurile au fost luate intrucât am constatat ca o parte din pestele congelat era expirat, iar din cel vândut in vrac, o parte nu avea eticheta de prezentare. In alte cazuri, s-a mai descoperit ca produsele erau scoase la vânzare fara a avea afisate preturile”, a declarat Alin Nastasa, comisar sef adjunct la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

Institutia avertizeaza consumatorii sa fie atenti la produsele pe care le achizitioneaza si daca observa nereguli sa sesizeze imediat autoritatile.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ