Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau continua traditia privind sarbatorirea Zilei Nationale, anul acesta fiind organizata a treia editie a proiectului „Mândru ca sunt român”.

„Proiectul a devenit national, iar partenerii nostri sunt copii si profesori din 34 de scoli, din 18 judete ale tarii: Bacau, Brasov, Suceava, Iasi, Neamt, Gorj, Vaslui, Bucuresti, Galati, Harghita, Ialomita, Mures, Arges, Braila, Dolj, Bihor, Vrancea, Tulcea, Teleorman, Dâmbovita.

In total, peste 600 de elevi si 50 cadre didactice se vor implica in materializarea activitatilor cuprinse in programul proiectului”, a precizat prof. dr. Liliana Adochitei, initiatorul si coordonatorul proiectului.

PUBLICITATE

De Ziua Nationala, elevii de la Colegiul National Pedagogic au ornat clasele cu obiecte de arta româneasca, s-au imbracat in portul popular, au organizat un târg de produse culinare românesti, dar si un program artistic.

Una dintre clase a fost transformata intr-o adevarata gospodarie taraneasca autentica, incepând cu o curte, o casa si chiar o soba cu tot cu oala de sarmale pe ea.

„Inca de la prima editie a proiectului, clasa noastra a obtinul locul I la concursul de ornat clasele. Anul acesta am dorit sa fie ceva inedit si cred ca am reusit”, a precizat Mihaela Arvinte, sefa clasei a XI-a F. Urmatoarea activitate in proiect va fi inainte de Craciun, când la fel va fi un concurs de ornat clasele, de data aceasta in spiritul sarbatorilor de iarna.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ