13 iunie 2024
ActualitatePeste 500 de elevi au participat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău...

Peste 500 de elevi au participat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise

Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, precum și Amfiteatrul „Dumitru Alistar”, au găzduit joi, 7 aprilie, evenimentul Ziua Porților Deschise, la care a participat un număr de peste 500 de elevi și 26 profesori de la liceele din județul Bacău. Acțiunea se încadrează într-un proiect mai amplu, Luna Porților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, când grupuri de elevi și profesori, atât din Bacău, cât și din județele apropiate, pot vizita Universitatea și avea ocazia de a cunoaște mediul academic. Mesajul conducerii Universității a fost unul de încurajare pentru noile generații în vederea unei pregătiri temeinice și diversificate, care să le asigure o integrare cât mai rapidă pe piața forței de muncă.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, în vederea asigurării unui real proces de orientare și consiliere profesională pentru elevi, precum și extinderea pârghiilor de colaborare, comunicare și inter-cunoaștere instituțională între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și colegiile/liceele din județ. A fost prezentată oferta educațională a celor 5 facultăți, respectiv: Facultatea de Inginerie, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.

Studenții le-au împărtășit elevilor oportunităţile de formare pe care le pot avea prin programul ERASMUS+, bursele pe care le pot obţine şi proiectele extra-curriculare în care se pot implica alături de Liga studențească.
Elevii au vizitat cele două campusuri, amfiteatrele și sălile de laborator, Biblioteca universității, Baza sportivă, căminele și restaurantul universității, postul de radio studențesc UNSR Bacău și postul Academic TV.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri