Elevii nemultumiți de notele pe care le-au primit la examenul de Evaluare Națională 2019, afișate marți, au depus contestații în cursul aceleiași zile. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău sunt în total 553 de contestații, 295 la Limba și literatura română și 258 la Matematică.

În conformitate cu ultimele prevederi metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, care va fi definitivă.

Notele finale vor fi afișate, sâmbătă, pe 29 iunie. Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

Anul acesta, media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (reprezentând 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%). În total județ, au fost înscriși la acest examen 5.299 de candidați. Note peste 5 (cinci) au fost în procent de 71,87%. S-au înregistrat și 13 medii de 10 (zece) pe linie.