La începutul săptămânii, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a demarat vânzarea unei noi serii de bilete la tratament balnear, destinate pensionarilor și asiguraților care au optat să meargă într-o stațiune în această perioadă a anului. Pentru această serie, a XV-a din anul în curs, CJP Bacău a primit 332 bilete în aproape toate stațiunile, respectiv în cele în care baza de tratament aparține Casei Naționale de Pensii Publice sau unor firme private. Este vorba despre stațiunile 1 Mai, Amara, Bălțătești, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Neptun, Nicolina, Ocna Șugatag, Olănești, Pucioasa, Sarata Monteoru, Saturn, Slănic Moldova, Tîrgu Ocna și Vatra Dornei.

Din cele 332 locuri, 284 le sunt alocate automat celor care au solicitat să meargă într-o stațiune în această perioadă. Pentru restul de 48 bilete nu au fost depuse cereri, astfel că vor fi scoase la vânzare liberă. Locurile sunt în stațiunile Amara, Lacu Sărat, Ocna Șugatag, Pucioasa, Slănic Moldova și Tîrgu Ocna. Pensionarii și asigurații care au un bilet repartizat trebuie să se prezinte la CJP Bacău, pentru a-l cumpăra, până în data de 22 septembrie. Ei vor prezenta actul de identitate în original.

Cei care au o dizabilitate, dacă vor să beneficieze de gratuitate, vor depune certificatul de încadrare în grad de handicap, precum și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială”, în original și copie. Sejurul (ziua plecării la tratament) celei de-a XV-a serii începe în 28, 29 și 30 septembrie sau în 1, 2 ori 3 octombrie, în funcție de fiecare stațiune. Următoarea serie va debuta în data de 14 octombrie. Ulterior vor mai fi 3 serii, ultima începând în 1 decembrie.PUBLICITATE