Polițiștii au desfășurat, în perioada 30 octombrie a.c. – 01 noiembrie a.c., activități suplimentare pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Peste 300 de polițiști au acționat, în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie a.c., suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și conștientizarea participanților la traficul rutier cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor legale.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 11 infracțiuni, și au aplicat 773 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 212 742 de lei.

PUBLICITATE

Dintre cele 773 de sancţiuni contravenţionale, 628 au fost aplicate pentru abateri de la normele rutiere. Dintre acestea 306 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și o sancțiune pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată iar17 au fost aplicate conducătorilor de atelaje hipo.

De asemenea, polițiștii au reținut 21 de premise de conducere, în vederea suspendării exercitării acestui drept și au retras 9 certificate de înmatriculare.

A fost depistat un bărbat de 42 de ani, din Comăneşti care a condus un autoturism pe DJ 156A, în localitatea Pîrjol, județul Bacău, cu viteza de 127 km/h.
Cel în cauză a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 945 lei, iar complementar s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.

Polițiștii au depistat un oneștean de 53 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un bărbat de 42 de ani, din comuna Asău, a fost depistat de polițiști, pe strada Atelierelor din Moineşti, transportând cu o autoutilitară cantitatea de 6 m.c. cherestea răşinoase.
Cel în cauză nu deținea documente legale de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos.
Față de bărbatul de 42 de ani s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 560 lei a fost confiscat şi predat în custodie la Ocolul Silvic Moineşti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ