S-a finalizat etapa de inscriere a cadrelor didactice care vor participa la concursul de directori in unitatile de invatamânt preuniversitare. In total in judet sunt 272 de inregistrari, in aplicatia online pusa la dispozitie de Ministerul Educatiei.

„Sunt cereri de inscriere in 155 de unitati de invatamânt, din cele 173 de unitati cu personalitate juridica pe care le avem in total judet. Sunt 198 de inregistrari pentru posturile de directori si 74 pentru directori adjuncti, pentru cele 173 de posturi de directori si 72 de directori adjuncti.

Avem si inregistrari duble, in sensul ca sunt candidati care au optat pentru functia de director, dar si pentru cea de director adjunct, dar si cazuri in care s-a optat pentru functie de conducere pe mai multe unitati de invatamânt”, a declarat prof. Ida Vlad, inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

PUBLICITATE

In aceste zile, inregistrarile sunt verificate de o comisie de evaluare, iar o lista finala cu candidatii validati va fi afisata, atât la avizierul ISJ Bacau, cât si pe site-ul institutiei, alaturi de eventualele nevalidari, cu motivatiile aferente, pe 7 octombrie, conform procedurilor transmise de ministerul de resort.

Prima proba, cea scrisa, in acest concurs va avea loc pe 12 octombrie, la Colegiul Tehnic „N.V.Karpen” Bacau si va consta intr-un examen national, cu subiecte transmise direct de la Ministerul Educatiei.

Si aici vor fi comisii de concurs, pentru fiecare unitate scolara in care s-au facut inscrieri, comisii formate dintr-un reprezentant al ISJ Bacau, doua cadre didactice din scoala si doi reprezentanti ai autoritatilor locale.

Conform graficului de concurs, vor urma apoi alte doua probe – evaluarea CV-ului si sustinerea de interviuri -, ce vor fi programate, nominal, intre 17 octombrie si 17 noiembrie.

Ultimul concurs de acest gen a fost organizat in urma cu opt ani. In tot acest timp, conducerea unitatilor de invatamânt a fost asigurata de cadre didactice numite cu delegatie in interesul invatamântului, la fiecare inceput de an scolar, de catre inspectorul scolar general.

Directorii care nu participa la acest concurs nu vor mai primi aceasta delegatie. Totodata, cei care nu vor lua concursul, nu vor mai putea avea functie de conducere in urmatorii patru ani, cât dureaza noile mandate.

Daca la o scoala s-au inscris si vor lua concursul doi candidati, va fi director cel cu punctajul mai mare.

Rezultatele vor fi afisate pe 18 noiembrie, iar eventualele contestatii se pot depune intre 21 si 23 noiembrie.

Rezultatele finale vor fi cunoscute pâna pe 9 decembrie, iar ultima etapa – cea de validare a noilor directori in consiliul de administratie al ISJ Bacau – este programata pentru data de 16 decembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

23 COMENTARII

 1. Ar fi fost necesara si o proba prin care sa le fie testate cunostintele de gramatica a limbii romane..Directorii sunt persoane care scriu mult si solicita multe hartii….E de dorit ca toate redactarile sa fie scrise corect, macar ortografic…

 2. La proba scrisa, pentru mai multa siguranta, ar fi necesari cate 3_4 politisti postati in fiecare sala. Sa nu uitam ca si pentru pazirea lucrarilor, inclusiv la corectare, este nevoie de inca o duzina de politisti. Profesorii corectori cat si candidatii, cred ca ar trebui sa fie interceptati si de DNA. Nu se stie niciodata cun destructurezi o retea iar acest examen este mult prea important ca sa fie ratata ocazia. Sincer sa fiu, nu am incredere in corectitudinea acestui examen. Vorbim de judetul Bc, hai sa fim seriosi.

 3. Care DNA??? De la Bacău??/Să fim serioși!!! Ăștia sunt mână în mână cu borfașii care au devalizat acest județ. Doar de la centru să se mai miște ceva.

 4. Ar fi fost necesara o proba de legislatie scolara. Managementul institutiilor de invatamant din alte tari nu se poate aplica in Romania.Programa de concurs e de toata jena. Ministrul o cunoaste oare? Stie pe de rost inutilitatile din aceste carti?

 5. Nu se va respecta legea nici de data asta. Concursul e doar pt ca s-a facut scandal de catre ceilalti, iar ministerul a trebuit sa potoleasca spiritele in felul asta.
  Se va face trafic de influenta la greu si de data aceasta.
  Corect, corect ar fi ca la supraveghere sa fie si reprezentantii parintilor din scoli si licee, iar in salile de examen, camere audio-video.
  Si inca ceva ATENTIE MARE M,ARE LA INLOCUIREA TEZELOR PE DRUUU…UUUM CATRE CORECTORI, ca si aici se fac mari fraude la examene.

  • Proba scrisa este, de fapt, un test grila (ca la examenul auto), care se corecteaza pe loc, in fata candidatului si a cel putin doi martori (candidati si ei). Vor fi si camere de supraveghere audio-video (inregistrarile se pastreaza timp de 4 ani), In sala vor fi, ca observatori, si reprezentatii parintilor, ba, in unele cazuri (directori de licee), chiar si reprezentanti ai elevilor.

 6. Nu va mai agitati atat, gura targului spune ca exista deja o lista de “candidati agreati”, facuta dupa anumite criterii, banuim toti care sunt alea, in nici un caz cele de competenta. Restul candidatilor vor face si ei figuratie pe acolo, sa vada toata lumea ce corect e concursul. Ati vazut ca testul ala scris nu se va da online ci pe hartie, asa ca, sa fim seriosi totul va fi relativ si subiectiv. Ca sa nu mai vorbim de evaluarea CV-urilor cu hartii fabricate in pripa sau luate de pe la Chisinau si, bomboana de pe coliva, proba de interviu, care se da cu cei 2 membri CA, de obicei oamenii de incredere ai directorului si cel de la inspectorat care nu va face nimic de capul lui!

  • Concursurile de directori trebuiau date de fapt in primavara si nu anul asta,ci anul trecut.Nu inteleg de ce atata circ si scandal ca se pune in sfarsit in aplicare ceva?Daca e asa cum spui,e grav!Mi-e mila de tarisoara asta…

 7. Aceiasi Marie dar cu alta palarie. In invatamant ca si in politie functioneaza principiul relatiilor si a banului. Locurile sunt scoase la concurs formal ca si in cazul celor de la politie dar postul este platit dinainte cu mii de euro care ajung distribuiti pana la Bucuresti.

 8. Majoritatea comentariilor sunt facue de niste ageamii,bagatori in seama.Singura care a spus ceva in cunostinta de cauza este Luminita.
  Asta e boala romanului prost.Comentati ca sa va aflati in seama.Cititi OMECSN 5080/2016 sa stiti ce se da.
  Proba scrisa se da cu supraveghere audio-video la NV.Karpen.Sunt cate 4 supraveghetori+sef de sala la 20-25 de candidati.Lucrarile se corecteaza pe loc,raspunsul se da pe loc….
  De ce comentati ca niste aiuriti,daca nu stiti despre ce e vorba???
  P.S.Legislatia scolara romaneasca NU ESTE inclusa la bibliografie,ci doar pareri despre invatamantul din Australia si Noua Zeelanda!

  Cititi conditiile organizarii inainte de a comenta pe langa subiecti,bacaunii tatii…Gica,Marian si ………………..

  • Si la spital sint scoase locurile vacante la concurs, lucrarile sunt verificate pe loc dar pt “cei alesi” subiectele sunt transmise dinainte pt a le toci si memora. Asa vin unii candidatii dinainte alesi cunoscand subiectele de concurs. Concursul este formal si facut dupa litera legii.

  • Frumos ar fi daca ti-ai asuma pana la capat informatia ,Cristian,si sa spui cum se numeste directorul ala care nu stie sa scrie,ce zici,te tine adevarul pana la capat?

 9. aceste concursuri trebuie sa fie sustinute in fiecare an de catre directori ,altfel numai ei doresc sa conduca de parca ar avea firmele private si banii lor,la salarii daca nu ajung banii unitatii incep sa taie sporurile legale,esti incadrat daca mai sunt bani si nu sunt verificati la plata salariilor,ce sa mai vorbim de procesele castigate in instante la care nu sunt facute platile .

 10. directorii daca sunt personal didactic sustin in unitati numai personalul didactic ,restul functiilor
  sa se descurce fara sporuri,penru ca nu ajung banii pentru salarii

 11. As vrea ca directorii unei scoli sa fie acceptati si de colectivul de cadre didactice din scoala respectiva,ca sa invete sa-si respecte la randul lor angajatii.Nu numai invers!
  Nu mai vreau directori care tipa la mine desi le pun intrebari normale si nici directori sau sefi care-mi trantesc portofoliul cu planificarile in fata pentru ca au nu stiu ce draci in ziua respectiva sau pur si simplu nu stiu sa se poarte civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ