21 iulie 2024
HomeActualitatePeste 200 de salvatori din pasiune implicați în operațiunile ISU Bacău

Peste 200 de salvatori din pasiune implicați în operațiunile ISU Bacău

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău se mândrește cu peste 200 de voluntari dedicați care activează în subunitățile de intervenție ale instituției, sub umbrela campaniei “Salvator din Pasiune.” Acești voluntari pasionați și bine pregătiți reprezintă un sprijin inestimabil pentru pompierii militari în gestionarea situațiilor de urgență.

Campania “Salvator din Pasiune” își propune să consolideze colaborarea dintre societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea.Acești voluntari sunt antrenați pentru a participa efectiv la acțiuni de răspuns operativ generate de situații de urgență precum incendii, inundații, dezastre naturale sau epidemii. De asemenea, ei învață și pun în aplicare noțiuni esențiale pentru acordarea primului ajutor calificat, se implica în acțiuni de ajutor umanitar și contribuie la popularizarea măsurilor preventive în rândul cetățenilor.

Pregătirea voluntarilor este un proces etapizat care presupune participarea la ședințe de pregătire și susținerea unor examene pentru a asigura că aceștia sunt bine pregătiți pentru a face față situațiilor de urgență.

Pentru a deveni voluntar în cadrul ISU Bacău, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții, cum ar fi vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, aptitudini medicale adecvate, absența antecedentelor penale pentru infracțiuni intenționate și să nu fi pierdut calitatea de voluntar în cadrul serviciilor pentru situații de urgență anterior.

Procesul de înscriere și recrutare este continuu pe tot parcursul anului, iar candidații trebuie să depună un dosar care să cuprindă diverse documente, inclusiv certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani), aviz psihologic, act de identitate, adeverință medicală și acord parental (pentru cei sub 18 ani).

Această inițiativă de voluntariat este esențială pentru consolidarea capacității de răspuns în situații de urgență și pentru sprijinirea comunității în fața potențialelor crize. Mai multe detalii despre cum puteți deveni voluntar pot fi găsite pe site-ul instituției la adresa www.isubacau.ro.Alte titluri
Alte titluri

O perspectivă frumoasă a Petrei ascunsă adânc în canion

Petra, cunoscută și sub numele de „Orașul Trandafirilor,” este...

Levănțica: utilizarea medicinală

Levănțica (Lavandula angustifolia), cunoscută și sub denumirea de lavandă,...

Doi tineri surprinși în timp ce furau produse dintr-un magazin din zona Orizont

Doi tineri au fost surprinși de camerele de supraveghere...

Piața Revoluției din Bacău: O retrospectivă vizuală din anii ’70 – ’80

Fotografia alb-negru surprinde un moment de tranziție în istoria...

Ultimele știri