Fundatia Scoala Comerciala si de Servicii Bacau a anuntat finalizarea unui amplu proiect de pregatire profesionala a angajatilor. Denumit „CASSE – Calificarea angajatilor, servicii la standarde europene”, proiectul s-a derulat la nivel national, in parteneriat cu Brahms International Brasov si Euro Jobs Petrosani, pe trei zone importante, respectiv pe regiunile Nord-Est, Centru si Sud-Vest.

Finantarea a fost asigurata din fonduri POSDRU, valoarea proiectului ridicându-se la aproape 4 milioane de lei, din care circa 898.000 de lei, pentru zona Moldovei. Practic, proiectul a presupus calificarea unui numar de peste 200 de angajati ai diferitor firme din zona Nord-Est in meserii de lucrator in comert, agenti de curatenie, tehnician in hotelarie si ospatar, calificari cerute de piata muncii.

„Am considerat ca cele patru meserii ar putea aduce un plus valorii serviciilor de la nivelul regiunii Nord-Est. Asta inseamna ca ne asteptam la niste ospatari care, nu neaparat sa fie mai tehnici, pentru ca ei au fost preluati de la angajatori si, ca atare, aveau pe jumatate aceste cunostinte, ci la care s-a schimbat modul in care ofera aceste servicii care, in opinia mea, sunt usor deficitare in acest moment. La fel ne-am gândit si in cazul tehnicianului in hotelarie care, daca va stapâni toate notiunile de cum sa predai aceste servicii la un nivel ridicat, atunci el va reusi sa-si adune o echipa de profesionisti care, in final, va dezvolta afacerea.”
Elena Sova, coordonatorul proiectului pe regiunea Nord-Est (foto)

In total, cei peste 200 de participanti din rândul salariatilor au parcurs 18 luni de cursuri teoretice si practice pe intreaga durata a proiectului. Toate cele patru cursuri au fost gratuite, iar orele de pregatire practica s-au desfasurat in laboratoare moderne, dotate cu toata aparatura si tehnica necesare. Fundatia Scoala Comerciala si de Servicii Bacau are o experienta de peste 9 ani pe piata locala, organizând in aceasta perioada numeroase cursuri de calificare si recalificare in diverse domenii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ