– dupa deschiderea oficiala a Olimpiadei Nationale de Coregrafie, luni seara s-a dat startul si la Olimpiada Nationala Tehnica, editia din acest an fiind gazduita, tot in Bacau, de Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen”

Elevi olimpici din toata tara, alaturi de profesori si inspectori, au participat luni seara la Sala Ateneu „Mihail Jora” la deschiderea festiva a Olimpiadei Nationale la disciplinele din aria curriculara Tehnologii, competitie ce este organizata in acest an de Colegiul Tehnic de Comunicatii „Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacau.

Gazda acestei festivitati a fost inspectorul scolar prof. Mihaela Liliana Ciuchi, care a facut o incursiune in timp, o trecere prin tehnologie si invatamânt, toate axate pe elev, in acest caz pe cei mai buni, olimpicii. Au participat si au luat cuvântul in cadrul festivitatii inspectori scolari, profesori universitari si reprezentanti ai institutiilor locale.

PUBLICITATE

„Suntem in Bacau la Olimpiada Nationala din domeniul electric si electronic. Este faza finala la care s-au calificat cei mai buni elevi din tara. Am ales Bacaul si Colegiul «Karpen» in primul rând pentru ca stiam ca este un liceu de traditie, un liceu serios, cu o baza materiala foarte buna, dar si cu cadre didactice deosebite. De-a lungul timpului acestia au obtinut rezultate importante si au reusit prin anumite proiecte sa se doteze excelent. Atmosfera este una de lucru, minunata, iar deschiderea organizata intr-un cadru festiv ne-a surprins placut. Ne-a placut cum am fost primiti. Speram ca la final cei mai buni sa câstige”, a declarat pentru cotidianul Desteptarea, inspector general Dragos Ionel Cosma, responsabil cu invatamântul profesional si tehnic din Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

La Olimpiada Tehnica participa 156 de elevi, dintre care 77 de elevi la specializare „Electronica – Automatizari – Telecomunicatii” si 79 de elevi la „Electric – Electrotehnic -Electromecanic”. In alta ordine de idei, sunt 78 de elevi de clasa a XI-a si 78 de a XII-a. Pe lânga acestia, la Bacau au sosit si 42 de profesori insotitori din tot atâtea judete din tara. Daca marti s-au sustinut probele scrise ale concursului, ziua de astazi, miercuri, este programata pentru un program educativ constituit din excursii la obiective culturale si turistice din judetul Bacau. Joi, 9 aprile, de la ora 8.30 este programata sustinerea probei practice, iar intre orele 17.00 si 18.00 vor avea loc festivitatile de premiere, la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen” Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ