Timp de două zile, candidații nemulțumiți de notele primite la examenul de bacalaureat, care s-au afișat pe 30 iunie, au avut posibilitatea de a depune contestații. După centralizarea lor în centrele de examen, s-au totalizat nu mai puțin de 1.915 de contestații, conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Cele mai multe dintre acestea sunt la lucrările de la prima probă, cea scrisă de Limba și literatura română, respectiv 705. La proba a doua, cea obligatorie a profilului, s-au depus  444 de contestații la Matematică, de către candidații care au terminat profilul real, și 198 la Istorie, de către cei care au terminat profilul uman. Și la ultima probă, cea la alegere, s-au depus 568 de contestații. Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc până pe 4 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice duminică, 5 iulie.

Reamintim că în județul Bacău s-au înscris la acest examen 4.346 de candidați. Dintre aceștia, 2.945 au fost admiși (reușiți), 1.260 respinși, trei eliminați și restul de 137 nu s-au prezentat. Rata de promovare pe județul Bacău este de 69,97%. S-au înregistrat și trei medii de 10 (zece), două în municipiul Bacău și una la Onești.PUBLICITATE