23 februarie 2024
ActualitatePersonalul auxiliar de specialitate de la Curtea de Apel a protestat astăzi

Personalul auxiliar de specialitate de la Curtea de Apel a protestat astăzi

Astăzi, 8 decembrie 2023, personalul auxiliar de specialitate din raza Curții de Apel Bacău și instanțele arondate au decis să iasă în stradă, marcând o formă de protest spontan prin întreruperea activității cu publicul și suspendarea ședințelor de judecată. Motivul acestei acțiuni hotărâte îl reprezintă nemulțumirea față de nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României, în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească.

Revendicările protestatarilor sunt structurate în trei puncte principale:

  1. Nerespectarea Hotărârilor Judecătorești: Guvernul României este acuzat că nu respectă hotărârile judecătorești referitoare la plata drepturilor salariale restante obținute prin intermediul proceselor judiciare. Acest aspect afectează nu doar angajații, ci și integritatea sistemului judiciar în ansamblul său.
  2. Plata Integrală a Salariilor înaintea Oricăror Obligații Bănești: Protestatarii cer ca salariile să fie plătite integral înaintea oricăror altor obligații financiare ale angajatorilor. Aceasta este văzută ca o necesitate pentru a asigura bunăstarea și stabilitatea financiară a personalului auxiliar din justiție.
  3. Neachitarea Integrală a Salariilor Recunoscute Prin Hotărâri Judecătorești: Un alt punct de neînțelegere constă în neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023. Protestatarii susțin că această situație este inacceptabilă și solicită soluții imediate.

Aceste revendicări au fost formulate în urma unei întâlniri desfășurate pe data de 7 decembrie 2023 la Ministerul Finanțelor Publice. Reprezentanților sindicali li s-a comunicat că nu vor fi alocați bani pentru plata integrală a salariilor și nici pentru achitarea tranșelor scadente în anul 2023, conform hotărârilor judecătorești și administrative.Cerințe pentru Bugetul Anului 2024:

Protestatarii solicită prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru:

  • Achitarea Integrală a Salariilor: Continuarea plății integrale a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.
  • Achitarea Drepturilor Salariale Restante: Plata drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, așa cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri