Perioada de încheiere a situaţiilor şcolare în semestrul I s-ar putea prelungi de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea, potrivit Ministerului Educaţiei. Acesta a avut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.

Potrivit unui comunicat, în urma întâlnirii, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea, şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, semestrul I se încheie vineri, 29 ianuarie. Va urma apoi vacanţa intersemestrială, de pe 30 ianuarie până pe 7 februarie 2021, urmând ca semestrul al II-lea, de 17 săptămâni, să înceapă pe 8 februarie. Se dorește ca din al doilea semestru, elevii să revină fizic la școală, dar totul va depinde de evoluția pandemiei.PUBLICITATE