Incasarile la asociatie merg slab pe timp de vara/Foto: Ramona Ionescu

– concediul de odihna a devenit prioritar pentru multi bacauani, iar datoriile au fost lasate in urma – lucrul acesta se vede clar si in fisa de la intretinere n administratorii nu stiu cu ce bani vor plati facturile

Bate vânt de concediu in asociatiile de proprietari din Bacau. Atmosfera degajata nu se datoreaza administratorilor sau presedintilor, ci a lipsei proprietarilor care trec din ce in ce mai rar pragul asociatiilor de proprietari.

Dupa cât de bine au mers incasarile la inceput de an, administratorii sperau ca sezonul acesta va fi unul fara probleme. Multe dintre asociatiile de proprietari sunt la zi cu plata facturilor, ba mai mult, unele au facut anul acesta plati in avans catre Compania Regionala de Apa Bacau sau Thermoenergy Group SA Bacau.

PUBLICITATE

“Avem proprietari care locuiesc temporar in apartamente si fac plata in avans, ca sa nu mai duca grija intretinerii timp de un an de zile. Pentru ca nu putem tine banii in banca, i-am dirijat catre furnizorii de utilitati. Impreuna cu acestia am gasit solutiile potrivite pentru efectuarea platilor si astfel, noi nu avem datorii, iar furnizorul a incasat deja o parte din bani pentru serviciile oferite”, declara Ioan Chirila, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 116
Nivelul slab al incasarilor a lovit si Asociatia de proprietari nr. 47. Administratorul Viorica Gavrilut spune ca in perioada concediilor se resimte acut lipsa incasarilor.

“Am pornit bine la inceput de an, cu exceptia blocului de garsoniere de pe strada Victor Babes nr. 2. Daca nu as avea in asociatie acest bloc, lucrurile ar sta cu totul altfel la noi. Este drept ca in aceasta perioada, nivelul incasarilor a scazut, iar acest lucru se datoreaza in mare parte si concediilor. Oamenii isi permit sa sara o luna de plata pe timp de vara, având tot timpul sa recupereze pâna in sezonul rece”, declara Viorica Gavrilut, administrator la Asociatia de proprietari nr. 47

Proprietarii de apartamente trebuie sa stie ca dupa 90 de zile de neplata pot fi actionati in judecata de asociatia de proprietari si risca penalitati de 0,02 la suta pentru fiecare zi de intârziere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ