26 aprilie 2024
ActualitatePericolul din farfurie

Pericolul din farfurie

Directia de Sanatate Publica atrage atentia asupra pericolului pe care il reprezinta pentru sanatate mesele imbelsugate din perioada sarbatorilor. Cele mai expune imbolnavirii sunt persoanele care au tinut post si pentru care preparatele traditionale consumate in exces sunt o adevarata amenintare. Dintre afectiunile cele mai intalnite in aceasta perioada, DSP aminteste dispepsiile gastro-intestinale (indigestiile), crizele de ulcer, acutizarea colecistopatiilor cronice, pancreatitele, infarctul de miocard. Pe de alta parte, exista risc de imbolnavire daca se achizitioneaza produse alimentare din surse neautorizate sanitar-veterinar. Acestea pot provoca toxiinfectii alimentare, salmoneloze (de la ouale de rata folosite la maioneze si creme) si trichineloza (prin consum de carne netestata trichineloscopic). Specialistii de la DSP le sugereaza bacauanilor care petrec sarbatorile in unitati de alimentatie publica sa nu consume preparate cu aspect, gust sau miros neplacut. (Doina M.)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri