Am încercat să aflu care a fost primul pușcăriaș din istoria lumii. Eșec. Am dorit să aflu care a fost primul politician din lume trimis la zdup. Alt eșec. Probabil că dumneavoastră știți. Am căutat, dar n-am găsit, o informație cu privire la primul judecător al mapamondului trimis după gratii din cauza unui… malpraxis al funcției.

Premierul României propune pentru violatori și criminali doar închisoare pe viață. În laboratoarele legislative ale domniei sale este în fază avansată de zămislire acest proiect. Sper să nu fi fost finalizată zămislirea, întrucât aș dori să propun această perspectivă a pușcăriei și pentru alte categorii de infractori: politicienii care își bat joc de noi, procurorii și judecătorii care greșesc (premeditat sau din cauza incompetenței), secretiștii, polițiștii, jandarmii, anafiștii, aleșii de diferite ranguri. Într-un fel sau altul, unii dintre aceștia sunt tot un fel de violatori și criminali.

Aud mereu: X și-a prezentat demisia și a devenit pensionar. Tinerel, pensie nesimțită plus pensie specială. După puțină vreme, tinerelul – posesor de informații doldora de putere -, lucrează în privat. Aud mereu: Y și-a dat demisia sau a fost demis. Perdea de fum. Îl regăsești, sfidător, după câteva luni, într-un alt fotoliu foarte important. Acești demisionari sau demiși sunt o veritabilă clasă socială a României și formează, cei mai mulți dintre ei, un centru infracțional de putere. Complicitatea parlamentară este stridentă.

Până acum, pentru aceste categorii de infractori, pușcăriile n-au devenit gazde, în mare parte, decât din cauze generate de răfuieli politice. Cei care ne conduc ar putea deschide mai generos porțile pușcăriilor. Dar n-o vor face. Știu că știți din ce cauză…


PUBLICITATE