Astăzi, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc o acţiune de ridicare de documente şi sisteme informatice. O percheziție cu ușile inchise, fără acces la informații din partea presei.

„Până la soluţionarea dosarului, alte informaţii pot fi obţinute de la autorităţile competente în domeniu”, ni s-a transmis din partea instituției.

De cealaltă parte, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care a confirmat perchezițiile, ne-a răspuns în urma unei solicitări transmise în baza Legii 544/ 2001, privind accesul la informații publice, că „urmare a solicitării dumneavoastră din 14.03.2018, vă aducem la cunoştinţă faptul că în cursul zilei de astăzi (ieri, n.r.) au avut loc percheziţii la Universitatea «Vasile Alecsandri» Bacău.

Percheziţiile au fost autorizate într-o cauză penală aflată în lucru la unitatea noastră. Având în vedere stadiul actual al cercetărilor, în temeiul art. 12 al. 1 lit. e din Legea nr. 544/2001, nu vă putem oferi date suplimentare cu privire la activităţile care se desfăşoară în cauză”. (R.N., C.C.)

Alte articole