Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, Neamț și Iași și cei ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Bacău, au destructurat o grupare infracțională specializată în șantaj și deturnare a licitațiilor publice./ 5 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, alte 7 fiind plasate sub control judiciar.

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași și Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 6 percheziții la locuințele unor persoane din cele trei județe, bănuite de aderare la grup infracțional specializat în comiterea infracțiunilor de șantaj și deturnare a licitațiilor publice.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 2.650 de euro, 7.500 de lei, mai multe telefoane mobile, înscrisuri și alte mijloace materiale de probă.

PUBLICITATE

Din cercetări a rezultat că activitatea infracțională s-a desfășurat în perioada 2014-2016, în cadrul unei grupări infracționale de mari dimensiuni, în care erau implicate aproximativ 37 de persoane.

Membrii grupării, prin șantaj, ar fi deturnat licitațiile publice organizate de Birourile Executorilor Judecătorești, în scopul adjudecării la prețuri minime a unor imobile care au făcut obiectul unor garanții pentru îndestularea unor creanțe.

De asemenea, din cercetări a reieșit că, doi dintre bănuiți, folosindu-se de calitatea lor de executor judecătoresc, respectiv avocat, ar fi acționat în sensul scăderii încrederii persoanelor de bună credință de a mai participa la licitații publice și i-ar fi consiliat pe membrii grupării să dea o tentă de legalitate actelor comise.

Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, 5 persoane fiind reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj și deturnare a licitațiilor publice, urmând a fi prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Față de alte 7 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. De obicei Dumnezeu nu bate cu parul!Exact acum un an primeam de la un executor judecatoresc implicat in aceasta mizerie, o hotarare de executare silita pe un credit prescris si cu clauze abuzive! Omul era deasupra justitiei adevarate! Era deasupra adevarului! Hotararea lui era LEGE! Roata s-a intors! Din nefericire uitam tot timpul ca trebuie sa fim OAMENI!Nu-mi pare bine de ce i s-a intamplat dar…….merita!Poate se trezeste din “nebunia” banilor nemeritati castigati pe suferinta semenilor nefericiti!

LĂSAȚI UN MESAJ