Doi bărbați de 27 și 59 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Ei sunt bănuiți de polițiști că ar fi tăiat în delict și ar fi sutras 83 de arbori din pădurile unor cetățeni.

La data de 25 februarie a.c., polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au desfășurat în comuna Agăș o acțiune de prevenire și combatere

În cadrul acțiunii polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul a două persoane de 27 și 59 de ani precum și la sediul societății administrate de tânărul de 27 de ani.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că în perioada ianuarie – februarie a.c., cei doi bănuiți, împreună cu alte persoane, ar fi tăiat ilegal şi sustras din proprietăţi particulare din Fondul Forestier Burda, 83 arbori esenţă răşinoase, specia brad, în volum total de 102 m.c..

Pe raza Fondul Forestier Burda, polițiștii au identificat într-o rampă de încărcare, pregătită pentru transport, cantitatea de 42,5 m.c. material lemnos, în valoare de 10.625 lei.

La domiciliul celor doi bănuiți polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor 2 motoferăstraie, ţapine, topoare și alte unelte folosite în activitatea infracțională.

De asemenea, la instalaţia de debitat a societății comerciale a fost identificată și confiscată cantitatea de 25,21 m.c. cherestea şi 2,16 mc lemn foc, în valoare totală de 10.693 lei pentru care administratorul nu deținea documente legale.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a societății în cauză cu amendă în valoare de în valoare de 10.000 lei .

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventivă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ