25 mai 2024
ActualitatePercheziții la București, Iași și Bacău într-un dosar de corupție privind renovarea...

Percheziții la București, Iași și Bacău într-un dosar de corupție privind renovarea unor sedii de instituții publice

Astăzi, Direcția Națională Anticorupție (DNA) desfășoară cercetări extinse în București, Iași și Bacău, într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție legate de încheierea unor contracte de achiziții publice.

Conform unui comunicat emis de DNA, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Iași efectuează cercetări în această cauză penală, care vizează presupuse infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate corupției în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice comise între 2022 și 2023.

În urma obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au loc percheziții în cinci locații situate în municipiul București și în județele Iași și Bacău. Două dintre aceste locații sunt sediile unor instituții publice, iar celelalte reprezintă domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.Sursele menționate indică faptul că procurorii beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău în cadrul acestei anchete.

Până în acest moment, detaliile suplimentare referitoare la actele procedurale efectuate în cadrul acestei cauze nu au fost dezvăluite. DNA promite că, atunci când circumstanțele vor permite, vor furniza informații suplimentare cu privire la investigație.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri