Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești cu propunere de arestare preventivă. Cei doi sunt bănuiți că ar fi efectuat mai multe acte de braconaj pe fondul cinegetic Borzești. Din locuințele lor polițiștii au ridicat componente de armă și elemente de muniție, deținute illegal.

La data de 22 martie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bacău au efectuat cinci percheziții domiciliare în comuna Gura Văii, la persoane bănuite că dețin ilegal arme și muniții cu care comit acte de braconaj cinegetic.

Astfel, la locuința unui bărbat de 56 de ani a fost identificate 8 cartușe cu glonț cal. 7,62 mm și un cartuș de vânătoare cu alice cal. 36, deținute de cel în cauză în condiții ilegale.

PUBLICITATE

La locuința altui bărbat de 47 de ani au fost identificate 2 cartușe de vânătoare cu alice cal. 12 și o țeava de armă, deținute ilegal.

Muniția și țeava de armă găsite au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor.

Din investigațiile desfășurate de polițiști a rezultat că în perioada 2013-2015 cei în cauză ar fi efectuat mai multe acte de braconaj pe fondul cinegetic Borzești.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești cu propunere de arestare preventive sub aspectul săvârșirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul G.M.J. Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ