UPDATE: Vilmos Garbea, primarul comunei Ghimeș, lucrători silvici și patroni ai unor firme au fost aduși la audieri, în cursul zilei de astăzi, într-un dosar în care sunt cercetate tăieri de arbori care ar fi produs un prejudiciu de circa un milion de lei.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a anunțat că mai multe persoane au fost ridicate și conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice (DICE).

Stirea initiala:

PUBLICITATE

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează în cursul zilei de astăzi 12 de percheziţii domiciliare pe raza județului Bacău la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere fără drept de arbori şi sustragere fără drept de arbori.

Din actele de urmărire penală administrate rezultă că un număr de 9 persoane, sub directa coordonare a unui primar de comună, au constituit un sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1.000.000 lei.

Cercetările în cauză sunt efectuate sub coordonarea procurorilor de către poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Ordine Publică, precum şi din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Harghita, Neamţ şi Vrancea, cu sprijinul de specialitate al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. De ce atat de tarziu? Oare Politia nu a stiut de acest jaf? A trebuit sa intervina acea directie din Politie? Dar la comandantii de Politie din Onesti, Moinesti, Comanesti, Bacau etc cand intra mascatii? La Anul Nou?

  2. De peste 5 ani trec camioanele supraincarcate cu lemn de toate grosimile, zi si noapte, prin Tirgu-Ocna spre si dinspre Oituz!!!! De unde tot vin???? Unde se duc???? Ne iau hotii astia si ultimul copac din tara????? Si sunt lasati????????????

  3. Da de Sefi de post si Primari care iau spaga bani, lemne, cu stirea inspectorilor de la Silvic, ce stie DGIPI, DGA ? Si masini care trec cu peste 30 de tone greutate pe drumuri cu maximum 20 t sub ochii primarilor si sefilor de post?

  4. Coruptia e moartea acestei natii. A zis bine ,,sfantul,, Gigi Becali ca romanii sunt hoti, mincinosi, intr-o interventie telefonica la tv. in care se spunea ca suntem si criminali, referotor la Codrut Marta s.a. Pai daca niste agramati, ba chiar si analfabeti, au ajuns primari in comunele judetului!! Ce sa ceri? Iar astia sunt acoperiti de mafia de la judet.

LĂSAȚI UN MESAJ