Perchezițiile efectuate marți de procurorii DNA în județul Bacău ar viza verificarea modului în care au fost achiziționate mai multe turbine eoliene, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Procedurile de achiziție și montaj pentru cinci turbine eoliene au fost derulate de o societate din localitatea suceveană Gălănești, în cadrul unui proiect de modernizare a unei fabrici de procesare a laptelui.

Conform surselor citate, o parte dintre componentele pentru turbinele eoliene ar fi fost achiziționate în anul 2011 de la o firmă specializată din județul Bacău. Achiziția s-a făcut prin intermediul unor societăți de tip paravan, deși din verificări a reieșit că între firma furnizoare și beneficiar au existat relații comerciale directe.

PUBLICITATE

Procurorii DNA efectuează marți percheziții domiciliare în trei locații din județul Bacău într-un dosar privind suspiciuni de fraudare a fondurilor europene.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene. În cursul zilei de 22 septembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în trei locații situate în județul Bacău, reprezentând sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

AGERPRES

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Chiar ca halal stire asa cum s-a intamplat si cu altele.Pana la urma hotii raman liberi.Deci mai mult se fac anchete de ochii lumii.Pedepsele “se sterg” cand publicul uita de caz.Asa ati facut si cu EON-ul dupa ce ati scris zeci de articole cu tot felul de detalii picante,aflam ca nenorocitilor de inculpati li s-au prescris faptele si n-au mai fost pedepsiti.Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ