Producatorii de pepeni din toata tara au inceput deja demersurile pentru a-si putea desface marfa in pietele bacauane. Astfel, inca de saptamâna trecuta, câteva zeci de fermieri din zonele Dabuleni-Dolj si Galati au depus cereri pentru a fi autorizati sa-si etaleze marfa in pietele din Bacau.

„La inceputul saptamânii, aveam 12 solicitari din partea unor producatori care vor sa vânda in Piata Centrala si inca doua de la cei care vor sa comercializeze pepeni in Piata Sud.

Anul acesta a fost mai calduroasa perioada de inceput a verii si de aceea s-au copt mai rapid pepenii, mai ales in zonele de sud ale tarii”, a explicat Vasilica Busuioc, seful Directiei Pietelor Bacau.

PUBLICITATE

De altfel, cam de o luna, in pietele agroalimentare si in supermarketuri si-au facut aparitia pepenii din productia acestui an, marfa fiind adusa mai ales din Grecia, Turcia sau state din nordul Africii. Acum, insa, a inceput sa apara pe rafturi si marfa româneasca.

Si daca preturile erau destul de prohibitive, la inceput, situându-se in jurul a 5-9 lei pe kilogram, acum mult râvnitul fruct zemos al sezonului se poate gasi si la 2 lei kilogramul. Iar tendinta va fi de scadere, odata cu aparitia in numar mare a producatorilor autohtoni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ