In municipiul Onesti a fost prezenta o delegatie din Republica Moldova, de la Straseni – oras care s-a infratit cu municipiul de pe Trotus in toamna anului trecut. Delegatia a fost condusa de Valentina Casian, primar al orasului Straseni, care a fost insotita de 20 de specialisti si consilieri locali.

In cadrul acestei vizite a avut loc o intâlnire de lucru cu Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar al municipiului Onesti si cu sefii de departamente de la primaria onesteana avându-se in vedere realizarea unor proiecte prin accesarea de fonduri europene.

„Discutiile dintre reprezentantii celor doua localitati înfratite au vizat consolidarea cooperarii comunitatilor prin schimburi de experienta si de bune practici si initierea colaborarii în vederea dezvoltarii de noi proiecte în domeniile economic si cultural, prin accesarea liniilor de finantare europeana.

Oaspetilor din Republica Moldova le-au fost prezentate proiectele cu fonduri europene realizate în municipiul Onesti atât în domeniul infrastructurii urbane cât si în învatamânt, activitatea de administrare a domeniului public si privat al municipiului, activitatile Bibliotecii Municipale ‘Radu Rosetti’ precum si oportunitatile privind realizarea în comun de proiecte cu fonduri europene. Specialistii si consilierii din cadrul Primariei orasului Straseni au avut si discutii cu omologii lor din Primaria Onesti, în cadrul carora s-au facut schimburi de experienta si s-au stabilit modalitatile concrete de colaborare dintre cele doua localitatI”, a declarat Cristian Bibire, purtator de cuvânt la Primaria municipiului Onesti.

 Mentionam ca recent primarul interimar al municipiului Onesti, Alexandru Cristea a participat la Bucuresti la Conferinta Reprezentantilor Comunitatilor Locale  din România si Republica Moldova, eveniment ce a avut loc la Palatul Parlamentului, unde au fost prezenti in jur de 1000 primari ai localitatilor de pe ambele maluri ale Prutului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ