Nici pensionarii din județul Bacău nu sunt mulțumiți cu majorarea cu numai 14 la sută a valorii punctului de pensie. Și ei îi cer Guvernului României aplicarea procentului prevăzut de Legea 127/2019. Doleanța lor i-a fost transmisă Consiliului Național al Federației Pensionarilor din România (FPR) de către Ioana Droanță, care este membru al acestui forum și președinte al asociației județene Liga Pensionarilor Bacău.

Referitor la demersurile pe care federația urmează să le întreprindă pentru a determina guvernul să respecte legea, adică să majoreze punctul de pensie cu 40 la sută, Ioana Droanță (foto), care este și vicepreședinte al Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, ne-a declarat:

„În urma ședinței comitetului director al federației, Consiliul Național a stabilit să dea în judecată Guvernul României pentru refuzul său de a aplica legea. Evident că acțiunea în instanță va fi și în numele pensionarilor din județul nostru. Totodată, s-a decis ca următorul pas să fie acela de a picheta sediile prefecturilor. Apoi, se vor organiza conferințe de presă în cadrul cărora opinia publică va fi informată cu privire la revendicările noastre și acțiunile federației.”

Nu în ultimul rând, conducerea FPR va face apel la forul superior al Federației Europene a Pensionarilor (FERPA) ca aceasta ”să i se adreseze Guvernului României cerându-i să respecte Legea 127/2019”. De la interlocutoarea noastră am mai reținut că nu se vor strânge semnături de la pensionari, pentru a nu se face vreo confuzie cu alte acțiuni similare ale unor partide politice.PUBLICITATE