Miron Smarandache, deputat de Bacau, a primit raspuns la interpelarea adresata ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, referitoare la situatia pensionarilor de invaliditate.

“La nivelul judetului Bacau, au fost inregistrate 1.324 cereri pentru experiza medicala a capacitatii de munca in vederea inscrierii la pensie de invaliditate, din care 258 de persoane nu s-au incadrat in grade de invaliditate”, se arata in raspunsul MMFPS.

Referitor la situatia pensionarilor cu diferite grade care doresc sa se intoarca in câmpul muncii, MMFPS arata ca la finele lui 2012, din 745.581 de pensionari de invaliditate aflati in evidenta, 348.913 erau incadrati in gradul III de invaliditate, acestia având dreptul sa desfasoare o activitate profesionala cu jumatate de norma.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ