Sute de onesteni au intâmpinat la Biserica Ortodoxa “Sfântul Nicolae” din Onesti Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ce a fost adusa de la Manastirea Giurgeni, aflata in judetul Neamt pe drumul care leaga orasele Negresti si Roman.La acest eveniment religios a fost prezent IPS Ioachim Bacauanul, Arhiereul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, care a prezentat credinciosilor cuvinte ce au intrupat intreaga pretuire fata de Maica Domnului, Nascatoare de Dumnezeu.

“Acum, când ne aflam intr-o perioada de post si de rugaciune pentru Maica Domnului, ce a fost aleasa reprezentanta a umanitatii sa vorbeasca cu cerul, suntem intr-o permanenta cautare. Ne cautam chipul nostru in care sa ne regasim , sa ramânem vesnic cu cel care s-a rastignit si ea, Maica Domnului, este exemplul nostru! Regasim autenticul drum ce este al adevarului, vietii si a lui Iisus Hristos si in aceasta perioada vom descoperi toata evlavia pe care crestinii o au pentru Maica Domnului”, a mentionat IPS Ioachim in fata crestinilor onesteni, amintind ca “icoana adusa de la Manastirea Giurgeni a facut proba istoriei, fiind veche de peste 200 de ani”.

Mentionam ca Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni (ce a fost pictata de zugravul Nectarie intre anii 1740 – 1750), este placata cu o ferecatura in argint si are o particularitate deosebita: daca o privesti dintr-un anumit unghi are mai multe mâini si mai multi ochi.

Un cuvânt emotionant la acest eveniment religios a rostit si parintele Ioan Berdan, de la Biserica “Sfântul Nicolae” , pe care a numit-o “biserica de suflet a municipiului Onesti, ce a ascultat glasul rugaciunii pentru un nou inceput in viata duhovniceasca a acestei parohii”. Mai multe amanunte despre Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni a oferit staretul acestei manastiri , parintele arhimandrit Antonie, ce a reliefat si viata zbuciumata a acestei manastiri. Ea a fost infiintata in 1738 ca un schit de calugari, s-a desfiintat in vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru ca apoi sa fie reinfiintata.

Din anul 2000 Manastirea Giurgeni este o manastire de calugari. Este de evidentiat faptul ca in “pelerinajul” sau pe valea Trotusului Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni va ajunge in multe localitati din preajma oraselor Onesti si Târgu Ocna, fiind asteptata de mii de credinciosi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ