Avocată

Curtea de Apel a dat, astazi, condamnarile definitive în dosarul de contrabanda cu tigari in care au fost trimisi in judecata politistul Adrian Bogdan Huiban si alti inculpati, printre care si fostul boxer de performanta, Ciprian Ciocan.

Huiban, împreuna cu alti doi inculpati, a fost acuzat de contrabanda cu tigari, tâlharie, tentativa la trafic de minore si furt, iar Ciocan a fost cercetat pentru contrabanda cu tigari, acte de violenta si santaj.

Daca anul trecut, politistul si fostul boxer au fost condamnati, la Tribunal, la pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare, in apel, pedepsele au fost majorate si trebuie executate in regim de detentie. Astfel, in cazul lui Ciocan, Curtea de Apel a majorat pedeapsa de la 3 ani închisoare la 3 ani si 6 luni închisoare prin aplicarea unui spor de 6 luni.

PUBLICITATE

Adrian Huiban trebuie sa execute 4 ani de închisoare. Cei doi au stat in arest preventiv circa opt luni, din iunie 2013 si pâna in februarie 2014, masura inlocuita cu arestul la domiciliu pâna in iulie 2014, aceste perioade urmând sa fie scazute din pedepse.

Pentru restul inculpatilor, condamnarile fie au fost majorate, pâna la 4 – 5 ani, fie au fost scazute, odata cu achitarea lor pentru o parte din fapte.

In acelasi timp, instanta i-a obligat pe inculpati la plata despagubirilor civile catre ANAF – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi – Directia Regionala Vamala Iasi, in suma totala de 152.232 lei.

Sentintele sunt definitive.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ