21 iunie 2024
Cultură“Pe o pânză de păianjen” la Teatrul de Vară din Bacău

“Pe o pânză de păianjen” la Teatrul de Vară din Bacău

Spectacolul pornește din registrul comic exploziv, tranzitează prin zona umorului fin și ironiei subtile, ȋși urmează parcursul prin câteva momente de reflecție și chiar analiză psihologică și culminează cu o schimbare de perspectivă ce dă totul peste cap.

O poveste cu tâlc, ce ne reamintește să nu uităm să privim și dincolo de ceea ce pare evident, să nu cădem pradă rutinei și să avem mereu ochii și inima deschise către și pentru persoanele de lângă noi.“Pe o pânză de paianjen” e o poveste despre viaţă şi sinceritate, care merge direct la sufletul privitorului. Descrisa cândva drept o “dramă matrimonială cu un ‘twist’ cu boală mortală”, ea îmbină momentele comice, cu pasajele ce dau de gândit si cu răsturnările de situaţie surprinzătoare.După ridicare cortinei pătrundem direct în miezul acţiunii, când Andu (Vlad Zamfirescu) îşi anunţă în miez de noapte soţia, pe Alma (Medeea Marinescu), ca va pleca la mânăstire.

Definitiv. Prietenii de o viaţă ai cuplului, Lori (Mirela Oprişor) şi Petrişor (Marius Manole) sunt convocaţi să dea o mână de ajutor în ceea ce pare a fi o glumă cu iz de criză matrimonială. Când însă celor patru li se alătură şi Dorotheea (Diana Roman) devine greu de spus dacă lucrurile se complică ori se simplifică.Perdeaua aparenţelor se ridică, povestea devine mai profundă, dar şi mai intensă.

Ceea ce pare a fi doar teorie învăţată în facultate de domnişoara psihiatru, se dovedeşte a fi o turlburătoare experienţă de viată, intr-o poveste în care “adevărul nu e întotdeauna cel mai cinstit răspuns pentru celălalt”.Piesa este semnată de Alexandru Popa și regizată de Vlad Zamfirescu, aceeași echipă ce a scos la rampă și titlurile de mare success “All Inclusive,” “Secretul fericirii”, “Totul se transformă”, sau mai recentul ” Dă-i bătaie”.

Distributia: MARIUS MANOLE, MEDEEA MARINESCU, VLAD ZAMFIRESCU, MIRELA OPRISOR, DIANA ROMAN
Autor: ALEXANDRU POPA
Regia: VLAD ZAMFIRESCU
Scenografia: MADALINA MARINESCU
Asistent regie: MADALINA CIUPITU
Productie: CORTINA AG
Durata spectacolului: 1,45h
Data: 17 iunie, ora 19.00

Biletele se gasesc la Agenția Casei de Cultură, sau online pe www.SpectacoleFaine.rospot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img