Incepând cu data de 7 iulie 2017, se vor aplica dispozitiile Directivei 2012/17/UE privind realizarea unui sistem de interconectare a registrelor comertului din statele membre ale Uniunii Europene.

Astfel, de la aceasta data, se va permite, cu titlu gratuit, schimbul de documente si informatii între registrele comertului din statele membre ale Uniunii Europene, în cazul operatiunilor de fuziune transfrontaliera si al sucursalelor înfiintate de societati cu sediul în statele membre ale Uniunii Europene.

„Prin intermediul portalului european e-Justice, va fi pus la dispozitia publicului un serviciu electronic prin care vor putea fi accesate informatii si documente referitoare la profesionistii înregistrati în registrele comertului din cadrul Uniunii Europene”, a precizat Roxana Epuras, purtatorul de cuvânt al Oficiului National al Registrului Comertului.

PUBLICITATE

Totodata, se introduce identificatorul unic la nivel european (EUID), care va include elementul de identificare al României, elementul de identificare al registrului national, numarul persoanei din registrul respectiv si, daca este necesar, alte elemente pentru a elimina erorile de identificare.

Pe pagina de internet a ONRC sau pe portalul de servicii on-line al acestuia, se vor putea verifica, gratuit, datele privind denumirea persoanei înregistrate în registrul comertului, forma juridica, sediul social/profesional, numarul de ordine din registrul comertului al persoanei înmatriculate/înregistrate, codul unic de înregistrare fiscala, starea firmei, precum si informatii privind EUID si statul membru în care este înmatriculata firma.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ