Din ciclul drumurile noastre sunt toate proaste, va prezentam strada Bicaz. Pe aici se circula ca in fostul poligon. Masinile fac slalom printre guri de canalizare, gropi si denivelari. Cât este de lunga strada, nu este nici o portiune neteda, asta desi e intens circulata. Si nici n-a avut parte de vreo modernizare completa in ultimii ani, ci doar de plombari.

Asa s-a intâmplat si in acest an. Acum câteva zile a fost asfaltata la punga, dar doar atât. Petice de asfalt au aparut pe ici pe colo, fara prea mai schimbari. „Traficul este intens, iar calitatea proasta a drumului se vede clar”, ne spune o soferita care venea din cartierul Tache. Aceasta spune ca drumurile din cartier sunt bune, comparativ cu aceasta strada care face legatura cu restul orasului. „Cred ca ar merita o nivelare, asta e clar si gropile trebuie astupate”, au fost de acord Vlad si Alexandru Dascalu. Nu sunt probleme doar cu traficul, ci si cu altele, de la parcari pâna la mizerie, dupa cum ne-au spus si alti bacauani nemultumiti.

Dupa cum arata lista de investitii din acest an, Primaria Bacau nu are nici o intentie sa faca reabilitarea sau modernizarea acestei strazi. Singura mentiune care se face vizavi de Bicaz este introducerea semaforizarii temporizate la intersectia cu strada Chimiei. Aceasta pentru ca in zona au avut loc numeroase accidente in care au fost implicati copii, pe Bicaz fiind mai multe unitati de invatamânt. Asadar, nici pomeneala de asfalt.

De altfel, o mare parte din bugetul care are legatura cu strazile se va duce in acest an pe instalarea unor semafoare, ca si cum nu ar fi destule si foarte prost coordonate si realizarea unor sensuri giratorii noi. Semafoare vor aparea pe Milcov, lânga sediul pompierilor, la intersectia dintre strazile G. Bacovia si Banca Nationala iar semafoare la buton, de trecere de pietoni, vor aparea la Luceafarul, la Consiliul Judetean, pe Calea Republicii 141 si 202 bis, altul in zona Auchan, la intersectia Bicaz si Chimiei, iar sensurile giratorii se vor amenaja la intersectia Calea Romanului cu Bd. Unirii si Arcadie Septlici cu Calea Moinesti.

Cum fac altii plombare
Primaria Bacau are in derulare un contract cu firma Bloc Bac, de asfaltare la rece, adica la punga. La cerere, in limita a circa 200 mii lei, societatea face peticiri acolo unde ii indica reprezentantii municipalitatii. Asfaltarea la rece este folosita in special acolo unde asfaltul s-a degradat din cauza intemperiilor sau procesului de inghet-dezghet. Firmele care il comercializeaza spun insa ca ar avea trei ani garantie, daca se respecta indicatiile tehnice. Astfel de asfaltari sunt putine la numar in alte orase, daca analizam informatiile de pe site-urile ziarelor locale. In Iasi, de exemplu, societatea care face plombari, apartinând primariei, alege, pentru o mai buna durata de viata, in special asfaltari clasice. „Noi folosim aceasta solutie doar in sezonul rece si la gropi de adâncimi mai mari. Este pentru noi o solutie de compromis, de maximum trei luni, pentru ca nu necesita nici un proces laborios”, a declarat pentru cotidianul Desteptarea, directorul Citadin Iasi, societatea de intretinere si reparatie a drumurilor din Iasi, Ovidiu Ionescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Interesant cine si cum gandeste sistematizarea circulatiei in Bacau !

  O semaforizare in intersectia Bicaz-Chimiei ar produce in orele de varf cozi care ar bloca si intersectia – si asa supra-aglomerata de la Republicii-Aeroportului -Chimiei, similar cu ce se intampla cu prostia de semaforizare & sens giratoriu de la Republicii-Unirii (la “Buboiul” de langa piata mare) unde semaforul blocheaza sensul giratoriu !

  Ce parere aveti de semaforizarea – care nu mai functioneaza de mult – de la intersectia Chimiei cu Izvoare, si unde este un adevarat balamuc ??

  Sicer, sunt dezolat de amestecul de lipsa de viziune, spaga si prostie ref la sistematizarea si intretinerea strazilor din Bacau !!

 2. Ar face bine ca sa pună un semafor la buton pe str George Bacovia la intrarea în liceu. În fiecare dimineață sunt probleme, unde mai pui ca viteza in zona nu este respectată de nimeni.

 3. Parca se vede ca montarea unui semafor se va face la pretul asfaltarii intregii strazi, sa nu mai pomenim de sensul giratoriu dintre Unirii si Romanului, ala unde il vor face, direct in benzinarie?.
  Credeti ca pe Bicaz e nasol, mergeti pe Arcadie Septilici unde s-a surpat soseaua pe multe portiuni de la calitatea execrabila a lucrarilor si unde ai sanse sa ramai fara podeaua masinii daca nu cunosti drumul. De abia astept sa dispara acest jalnic infractor Stavarache care a adus orasul la nivel de comuna abandonata cu incompetentii care i-a pus in functii la primarie, poate va veni un primar mai de doamne ajuta care sa tina cat de cat la acest oras si nu doar cum sa se infrupte din bugetul lui.

 4. eu nu o sa pot niciodata sa ii inteleg pe acesti incompetenti care isi bat joc de munca, dar au tupeul sa umble cu capul sus pe strada, si mai mult, chiar impaunati…ca deh…ei sunt mari sefi in administratia locala. ar trebui sa le crape obrazul de rusine , sa umble deghizati si ascunsi la cum arata munca lor…

LĂSAȚI UN MESAJ