28 martie 2024
ActualitatePe Bicaz nici urma de asfalt, dar mai apare un semafor

Pe Bicaz nici urma de asfalt, dar mai apare un semafor

Din ciclul drumurile noastre sunt toate proaste, va prezentam strada Bicaz. Pe aici se circula ca in fostul poligon. Masinile fac slalom printre guri de canalizare, gropi si denivelari. Cât este de lunga strada, nu este nici o portiune neteda, asta desi e intens circulata. Si nici n-a avut parte de vreo modernizare completa in ultimii ani, ci doar de plombari.

Asa s-a intâmplat si in acest an. Acum câteva zile a fost asfaltata la punga, dar doar atât. Petice de asfalt au aparut pe ici pe colo, fara prea mai schimbari. „Traficul este intens, iar calitatea proasta a drumului se vede clar”, ne spune o soferita care venea din cartierul Tache. Aceasta spune ca drumurile din cartier sunt bune, comparativ cu aceasta strada care face legatura cu restul orasului. „Cred ca ar merita o nivelare, asta e clar si gropile trebuie astupate”, au fost de acord Vlad si Alexandru Dascalu. Nu sunt probleme doar cu traficul, ci si cu altele, de la parcari pâna la mizerie, dupa cum ne-au spus si alti bacauani nemultumiti.

Dupa cum arata lista de investitii din acest an, Primaria Bacau nu are nici o intentie sa faca reabilitarea sau modernizarea acestei strazi. Singura mentiune care se face vizavi de Bicaz este introducerea semaforizarii temporizate la intersectia cu strada Chimiei. Aceasta pentru ca in zona au avut loc numeroase accidente in care au fost implicati copii, pe Bicaz fiind mai multe unitati de invatamânt. Asadar, nici pomeneala de asfalt.



De altfel, o mare parte din bugetul care are legatura cu strazile se va duce in acest an pe instalarea unor semafoare, ca si cum nu ar fi destule si foarte prost coordonate si realizarea unor sensuri giratorii noi. Semafoare vor aparea pe Milcov, lânga sediul pompierilor, la intersectia dintre strazile G. Bacovia si Banca Nationala iar semafoare la buton, de trecere de pietoni, vor aparea la Luceafarul, la Consiliul Judetean, pe Calea Republicii 141 si 202 bis, altul in zona Auchan, la intersectia Bicaz si Chimiei, iar sensurile giratorii se vor amenaja la intersectia Calea Romanului cu Bd. Unirii si Arcadie Septlici cu Calea Moinesti.

Cum fac altii plombare
Primaria Bacau are in derulare un contract cu firma Bloc Bac, de asfaltare la rece, adica la punga. La cerere, in limita a circa 200 mii lei, societatea face peticiri acolo unde ii indica reprezentantii municipalitatii. Asfaltarea la rece este folosita in special acolo unde asfaltul s-a degradat din cauza intemperiilor sau procesului de inghet-dezghet. Firmele care il comercializeaza spun insa ca ar avea trei ani garantie, daca se respecta indicatiile tehnice. Astfel de asfaltari sunt putine la numar in alte orase, daca analizam informatiile de pe site-urile ziarelor locale. In Iasi, de exemplu, societatea care face plombari, apartinând primariei, alege, pentru o mai buna durata de viata, in special asfaltari clasice. „Noi folosim aceasta solutie doar in sezonul rece si la gropi de adâncimi mai mari. Este pentru noi o solutie de compromis, de maximum trei luni, pentru ca nu necesita nici un proces laborios”, a declarat pentru cotidianul Desteptarea, directorul Citadin Iasi, societatea de intretinere si reparatie a drumurilor din Iasi, Ovidiu Ionescu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri