Tribunalul Bacau a dat sentintele in dosarul de mita si furt calificat al agentilor de paza din Salina Tg. Ocna care au permis, in februarie, altor doua persoane sa fure circa 8 tone bulgari de sare. Agentii de paza O.P.V. si B.N.V au fost condamnati, fiecare, la câte 2 ani si 5 luni inchisoare, cu suspendare, pentru luare de mita si complicitate la furt calificat. Pentru furt calificat si dare de mita, agentul de paza B.I. a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni închisoare, tot cu suspendare.

Cei trei au fost trimisi in judecata, in martie 2016, in stare de arest preventiv. In noaptea de 15/16.02.2016, O.P.V si B.N.V., agentii care aveau obligatia sa asigure paza bunurilor SC Salina Tg. Ocna, au permis, pentru o spaga de 800 lei, ca alte doua persoane sa intre in salina si sa fure cantitatea de aproximativ 8 tone bulgari de sare.

Intelegerea, spun procurorii, s-a facut intre inculpatul B.I. cu agentul de paza B.N.V., iar banii ar fi urmat sa fie impartiti între cei patru paznici ai salinei. Astfel, în intervalul orar 00:00 – 03:00, B.I., ajutat de fiul sau, a furat, în doua rânduri, cantitatea totala de circa 8 tone de bulgari de sare.

Jumatate din aceasta au reusit sa o duca acasa, insa cealalta jumatate a fost confiscata dupa ce un echipaj de politie i-a prins in flagrant. In urma verificarilor s-au gasit si cele 4 tone de sare, la domiciliul lui B.I., dar si suma de 800 lei, in masina paznicului O.P.V. La primul termen de judecata, inculpatii si-au recunoscut faptele, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei. Instanta de fond a dispus, in plus, ca inculpatii sa presteze munca in folosul comunitatii, în cadrul Primariei Târgu Ocna, timp de 80 de zile fiecare.

Odata cu aceasta sentinta, a incetat si masura arestului la domiciliu, decisa in martie. Societatea Nationala a Sarii Bucuresti – Sucursala Salina Tg. Ocna nu s-a constituit parte civila, intrucât prejudiciul a fost recuperat înca din faza de urmarire penala. Totusi, a fost confiscata de la O.P.V. suma de 800 lei, luata ca mita, iar fiecare inculpat a fost obligat la plata a câte 800 lei, drept cheltuieli judiciare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, dupa ce Parchetul Tribunalului a contestat sentinta, primul termen urmând sa se judece in septembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ