Organizațiile neguvernamentale care derulează proiecte de terapie pentru copiii cu nevoi speciale mai au o lună la dispoziție pentru a depune cerereri de finanțare prin programul derulat de Fundația Pentru Comunitate și MOL România. Fondul total al sponsorizărilor pentru acest an este de 400.000 de lei.
În cele nouă luni ale ediției precedente, peste 650 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin joc, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice, terapii asistate de animale, terapie prin artă, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate), terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă.

„Prin colaborarea cu specialiștii foarte buni din organizațiile neguvernamentale finanțate prin intermediul acestui program contribuim direct la îmbunătățirea calității vieții multor copii cu probleme și a familiilor acestora și totodată reușim să identificăm posibilități concrete de sprijin pentru creșterea performanței actului medical”, a declarat Camelia Ene, MOL România.

Înscrierea se face online

Prin acest program, ONG-urile pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce va fi implementat în perioada decembrie 2019 – august 2020. Ultima zi în care pot fi depuse cererile de finanțare este 12 octombrie 2019.

„Începând din acest an, înscrierea proiectelor se face online pe site-ul www.pentrucomunitate.ro. Recomandăm celor interesați să înceapă din timp demersul și să ne contacteze în cazul în care întâmpină greutăți. Colaboratorii noștri răspund tuturor solicitărilor, oferă suport și informații necesare celor care doresc să se înscrie”, a explicat András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Până în prezent, prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor au fost alocate fonduri totale de 3,2 milioane de lei ONG-urilor care au derulat 190 de proiecte de terapie pentru 11.000 de copii. Una dintre organizațiile care au obținut finanțare a fost Asociația „Lumina” din Bacău, cu proiectul „Copiii și emoțiile colorate”, în cadrul căruia adolescenții cu boli incurabile au pictat pe tabletă.


PUBLICITATE