Zilele trecute, la Anaheim California-SUA, s-a desfășurat cel mai mare concurs de talente din lume, Campionatul Mondial de Talente World Championships of Performing Arts-WCOPA 2020 care oferă premii, burse în domeniile artistice precum și colaborări. Printre cei aproximativ 18.000 de participanți din peste 70 de țări, au evoluat și două băcăuance, acestea fiind selectate de către directorul naţional WCOPA România, Iolanda Deca. Cele două performere sunt Larisa Ioana Anton – Lary și Liu – Nan Fânaru, care au reușit să ajungă în finală, obținând premii valoroase pentru echipa României.

Lary a participat la trei secțiuni: vocal individual, cu o piesă din repertoriul internațional (Wild Dances) , unde a obținut medalia de argint; la secțiunea instrument –pian (Stingerea în tabără) unde a obținut medalia de broz și la secțiunea modeling unde a obținut medalia de bronz.

„Am reușit să duc numele orașului meu peste hotare! Am adus în România o medalie de argint și doua de bronz la cel mai mare concurs de talente din lume! Vreau să le mulțumesc părinților și bunicei mele pentru susținere. Mulțumesc doamnelor profesoare de canto Mihaela Cernea și Bianca Ana Maria Rusu-Ciucanu și domnului profesor de pian care ma îndruma cu multă rabdare, Ionuț Gheorgheș de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău cât și doamnei Iolanda Deca, director național care a avut încredere în mine și mi-a urmărit evoluția timp de patru ani”, a declarat Lary.

Larisa Ioana Anton este eleva în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Bacău, este elevă a Școlii de canto „Crina Mardare Music Experience”, clasa Mihaela Cernea dar și a Școlii de canto „Rubyma Music Art” din Piatra Neamț, profesor Bianca Ana Maria Rusu-Ciucanu. Practic, studiază muzica de cinci ani și a reușit să câștige peste 200 de trofee atât în țară cât și în străinătate.

Cea mai prețioasă medalie, cea de aur, a fost cucerită de Liu Nan Fânaru care a participat la modeling, categorie de vârstă 7 ani. Elevă a Colegiului Național de Artă „George Apostu” Bacău, în clasa I, Liu Nan studiază muzica la „My Voice Studio” by Andra Lungu partener oficial „Atelierul de Voce și Muzică” by Loredana Groza București. A paricipat în diferite emisiuni de televiziune dar și la concursuri de muzică și modeling la nivel național și internațional unde a câștigat numeroase premii și trofee.

„Faptul că sunt pe jumătate asiatică (tatăl meu fiind asiatic) cred că este un atu pentru mine și mai ales pentru cariera mea, pe care am ales-o deja. Îmi place mult să cânt, iubesc dansul și totodată și școala. Țin foarte mult să îi mulțumesc mamei mele pentru tot ce a făcut și încă face pentru mine, pentru cât de mult s-a implicat în idea de a face cariera în muzică. Totul a început de la vârsta de 4 ani când mama m-a înscris la pian, având ca profesor pe Andreea Gheorgheș, cărea vreau să-i mulțumesc pentru că a văzut în mine potențialul de a merge mai departe. La 5 ani am cunoscut-o pe doamna Andra Lungu căreia îi mulțumesc pe această cale pentru tot ce m-a învățat. Și nu în ultimul rând îi mulțumesc Iolandei Deca, director național, care m-a ales să fac parte din echipa României la acest concurs mondial unde am obținut o important medalie de aur”, a declarat Liu-Nan.

Din cauza pandemiei de coronavirus, cea de-a 24-a ediție a acestui prestigious concurs mondial de talente s-a desfășurat online, prestația participanților fiind transmisă în direct pe internet.PUBLICITATE