14 aprilie 2024
ActualitatePatru locuințe pentru persoanele cu dizbilități, inaugurate în comuna Tamași

Patru locuințe pentru persoanele cu dizbilități, inaugurate în comuna Tamași

Patru locuințe protejate pentru persoane cu dizabilități au fost date în folosință în satul Chetriș. Acestea completează rețeaua de astfel de așezăminte din județ, construite în Moinești, Târgu Ocna și Răcăciuni.

24 persoane cu dizabilități, care au fost instituționalizate în CRRN Răcăciuni, vor beneficia, în cadrul acestor locuințe, de confort, un climat familial dar, mai ales, de o viață independentă.
Valoarea totală a acestei investiții- finanțată prin POR 2014-2020- este de aprox. 6,4 milioane lei, contribuția Consiliului Județean Bacău fiind de 37%.
Un alt rezultat notabil al proiectului este reabilitarea și modernizarea centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.
“Felicit echipa de implementare care a încheiat al IV-lea proiect prin care DGASPC continuă procesul de dezinstituționalizare și se numără printre primele instituții din țară care finalizează această procedură. Nu trebuie să uităm că viața este plină de surprize, nu știm ce aduce clipa și cum se poate schimba viitorul fiecărui om. De aceea, cea mai concretă dovadă de umanitate este a-i trata pe cei încercați de soartă cu respect și înțelegere”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri