FOTO: Centrul Regional de Ecologie Bacau

Lucrătorii din cadrul Sectiei 8 Politie Rurala Buhoci data de 21.05.2015, cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Bacau, lucratori de la Centrul Român de Ecologie (CRE), au organizat si executat o actiune pe linia identificarii de unelte si scule pentru pescuit interzise la detinere la domiciliile unor persoane suspecte, de pescuit ilegal si braconj piscicol pe acumularile hidrotehnice din Bazinul Siret (Lacul Racăciuni), in zonele Racatau, Bazga și Racaciuni.

În scopul formarii probatoriului în dosare, a identificarii si trimiterii in judecata a autorilor, au fost efectuate un număr de 8 percheziti domiciliare la locuintele principalelor persoane suspecte despre care se detineau date ca braconeaza cu unelte si scule interzise.

Astfel au fost identificate la locuintele a 7 persoane, 24 plase monofilament în lungime totala de 1170 m, 740 plute polistiren, 500 plumbi, 4 bobine nylon (toate pentru confectionarea de plase monofilament), ce au fost ridicate in vederea cercetarilor.

PUBLICITATE

În acelasi timp, cu o ambarcatiune in care s-au aflat reprezentanti CRE si forte SAS , s-a actionat pe luciul de apa. Cu ocazia activităţilor desfăşurate nu au fost identificate in flagrant persoane să braconeze resurse subacvatice cu plase monofilament, însa cu toate acestea au fost efectuate verificari la nivelul luciului de apa in scopul identificarii eventualelor scule si unelte de pescuit lansate la apa de braconieri, sens in care, au fost identificate un număr de 4 ambarcatiuni abandonate ce apartineau braconierilor confectionate artizanal din lemn, iar in apa au fost identificate un numar de aproximativ 170 de plase de pescuit monofilament, de diferite lungimi si ochiuri, în lungime totală de aproximativ 4.000 metri.

Resursele subacvatice in cantitate de aproximativ 150 kg(peste) au fost redat mediul acvatic de catre catre reprezentantii CRE.

Cele 4 ambarcatiuni si cei aproximativ 4 000 m plase monofilament au fost distruse prin ardere.

Față de cei 8 autori din cele doua dosare penale mai sus mentionate, s-a reusit probarea faptelor de care sunt acuzati, urmând sa fie trimisi in judecata.

[wonderplugin_gallery id=”261″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ